A legszomorúbb körmendi győzelem

Libikóka módjára mozgott az eredmény a szerda esti Magyar Kupa visszavágón a Körmend és a Pécs között. Átütő formát azonban nem tudott hozni a hazai csapat, így hiába nyert, nem jutott tovább a piros-fekete alakulat.

Hét pontos hátrányba került a MJUS-Fortress Körmend a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén a Pécsi VSK–PANNONPOWER otthonában. Így tehát legalább nyolc ponttal kellett volna győznie a vasiaknak, hogy továbbra is versenyben maradjanak a kupáért.

Akár rossz előjelnek is tekinthették a szurkolók, hogy nem sikerült első támadásból kosarat szerezniük a hazaiaknak, a másik oldalon azonban El-Amin triplája könyörtelenül hullt be a körmendi gyűrűbe. Bár a piros-feketék az elkövetkezendő pár percben kisebb előnyre tettek szert, a folytatásban hamar eszmélt a Pécs és rövid időn belül egálra hozta az állást. Sabáli Balázs többször cserélt, próbálta megtalálni a legjobban teljesítő ötöst.

A második negyedben nyúlfarknyi előnyt szerzett a Körmend. Bár a tíz perc elején többen is az „Ébresztő! Ébresztő!” bekiabálással próbálták felrázni a csapatot, a hazaiak csak lassan reagáltak. Végül Hegedűs triplája rázta fel az együttest, de komolyabb előny kicsikarására így sem volt képes a gárda.

A második félidőben mindenki arra számított, hogy egy remek rajtot véve új erőre kap a Körmend és megnyugtató előnyt szerez. Ebből azonban semmi nem valósult meg. A hazaiak pontatlanok voltak, kapkodva vezették a támadásaikat. Folyamatosan 6-7 pontos volt a differencia. A negyed végén Kiss Kornél triplája jelezte, még nem dőlt el semmi.

Az utolsó etap aztán a mennyből a pokolba taszította a körmendieket. Már 11 ponttal is vezettek, amikor ismét visszakapaszkodott a Pécs. Végül Dies kihagyott büntetőjéből tudott támadást indítani a PVSK, El-Amin pedig könyörtelenül bedobta a triplát. Az utolsó támadásnál eladott körmendi labdát pedig Glavinic értékesítette hasonló módon. Ezzel minden remény elszállt a továbbjutásra, hiszen hiába nyert a Körmend, összességében 2 ponttal jobbnak bizonyult a Pécs.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Rég voltunk ilyen szomorúak egy győzelem után. Három hete megtört valami a csapatnál. Nem tudom mi okozza a feszültséget a csapatban, de már az időkéréseknél is észrevehető a probléma. Nem szabad egymást hibáztatunk, hiszen ebbe a gödörbe együtt léptünk bele, együtt is kell kimásznunk. Jó lenne, ha ezt minél előbb meg tudnánk tenni, hiszen két fontos bajnoki meccs következik, és ilyen játékkal Szolnokon nem fogunk tudni nyerni.

Szrecsko Szekulovics, a Pécs edzője: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz Körmenden, és valóban nem volt könnyű. Kikaptunk, de ez most nem is számít, a lényeg, hogy bravúrt tudtunk végrehajtani és kis csapatként továbbra is harcban tudunk lenni a kupáért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hét pontos hátrányban a Körmend

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében Pécsen lépett pályára a MJUS-Fortress Körmend. A vendégek az utolsó negyedet nem bírták szuflával, így hátrányból várják a jövő szerdai a visszavágót.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport