Két helyre jelentett be bombát utcai fülkéből egy ismeretlen Körmenden

A primitív "tréfa" miatt egy nemzetközi InterCity is egy közeli állomáson várakozott.

Egy ez idáig ismeretlen telefonáló hívta a segélyhívószámot 2022. szeptember 20-án  azzal, hogy a körmendi vasútállomáson, valamint Körmenden, az ún. hétemeletes háznál bombát helyezett el.

A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai az épületeteket átvizsgálták és robbanószert, robbanószerkezetet nem találtak.

Utcai fülkéből telefonált a bombával fenyegetőző
TM/Nyugat.hu

Az esettel összefüggésben a Körmendi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben – válaszolt a 112Press kérdéseire a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A bombariadó több vonatot, közte nemzetközi InterCity-t is érintett A GYSEV tájékoztatása alapján 18 óra 39 perckor a Hálózati Főüzemirányító jelezte, hogy a hatóság Körmend állomáson elhelyezett bombáról kapott értesítést.  Rendkívüli helyzetet vezettek be, a vonatok Egyházasrádóc és Csákánydoroszló között nem közlekedtek, vonatpótló autóbusszal szállították az utasokat.

Bombariadó Körmenden
TM/Nyugat.hu

A nemzetközi Intercity szerelvénymenetben, hatósági engedéllyel Körmend VIII. vágányán  értesített 20 Km/h-val áthaladt. A szerelvény 49 perc késéssel folytathatta az útját. A Szombathely és Szentgotthárd között közlekedő vonat 76 percet késett. A Szentgotthárdtól Sopronig közlekedő szerelvény 9 percet állt.

Bombariadó a körmendi vasútállomáson
TM/Nyugat.hu
Megjegyezzük, hogy egy nappal korábban egy öngyilkosság miatt ugyanezen a vonalon szintén több vonat kényszerült várakozásra, köztük két nemzetközi InterCity, két tehervonatot pedig lemondtak és a tervezett pályamunkálatok is elmaradtak. Az utasokat Ják-Balogunyom és Szombathely között vonatpótló autóbuszok szállították. A Ják-Balogunyom állomáson várakozó 311. számú nemzetközi intercity visszafordult és a 312-es számú nemzetközi InterCity-ként közlekedett az utascsere után. Volt olyan olvasónk, aki hétfőn munkába ment, míg kedden munkából érkezett volna haza, de a bombariadó és az öngyilkosság miatt is késéssel érkezett az úticéljához.

*Megjegyzés: a videóban tévesen 2022.09.21-i dátum szerepel a bombariadó napjaként, ez helyesen 2022.09.20.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló