Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Igaz a pletyka, megszűnhet a diáklánnyal kavaró volt körmendi alpolgármester munkaadója

Hiába tiltakoznak a szülők, úgy tűnik ennyi volt a Somogyinak.

Olvasónk jelezte nekünk, hogy Körmenden azt pletykálják, a Körmendi Somogyi Béla Általános Iskolát beolvasztják az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolába. Megkérdeztük erről Fodor István tankerületi igazgatót, aki elmondta, hogy a pletyka igaz.

Google

Túl kevés a gyerek?

A Szombathelyi Tankerületi Központ valóban átszervezési javaslattal él a döntéshozó felé a Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola vonatkozásában, kezdeményezi az intézmény beolvadását az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolába

- tudtuk meg Fodor Istvántól. Mint mondja, a Somogyiban jelentősen csökkent a tanulólétszám, az iskola kihasználtsági mutatója mindössze 53 százalékos. Megvizsgálták a demográfiai adatokat is, de az alapján sem lehet számítana arra, hogy a következő hat évben növekedne a tanköteles gyerekek száma.

Várhatóan az indítható első osztályok száma városi szinten évente legfeljebb 4 osztály lesz, ennek következtében hosszú távon a létszámok alakulásának ismeretében az általános iskolai feladatellátáshoz elegendő az átszervezést követően megmaradó két önálló intézmény fenntartása Körmenden. A két iskola egy utcában, egymás mellet álló épületben található, az összevonás következtében az infrastruktúra hatékonyabb kihasználása válik lehetővé.

Fodor elmondta, hogy az átszervezés több felmerülő problémát is megoldana.

Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola a növekvő tanulólétszáma és a 92 százalékos kihasználtsági mutatója miatt várható helyigényének megoldását, valamint az ott tanító pedagógusok munkaterhelésének csökkentését is biztosítaná, ha megvalósulna az átszervezés.

Rá jár a rúd a Somogyira

Olvasónk szerint a szülők és a volt diákok sem örülnek annak, hogy elveszne a Somogyi önállósága. Az iskolából a múltban több remek sportoló is kikerült, köztük több körmendi kosárlabdázó is, például Fodor Gergely, Németh István, és Trummer Rudolf. Az utóbbi időben azonban az intézmény amiatt került be a hírekbe, mert itt tanít a volt körmendi alpolgármester, Szabó Ferenc is, aki a gyanú szerint egy volt diákjával folytatott viszonyt.

Az iskola az utóbbi időben Szabó Ferenc miatt került a hírekbe
youtube.com

A Somogyi beolvasztásáról szóló végső döntést az oktatásért felelős miniszter hozza meg május 31-ig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra