Koronavírus és ballagás - Jelmezbe bújtak és videót készítettek a szombathelyi Bolyai iskola tanárai

Meglepő üzenetet kaptak iskolájuktól az elmaradt ballagás diákjai.

A videóüzenetben nem a Ballag már a vén diák szólt, hanem az osztályfőnökök és az igazgató is jelmezbe bújva örökítette meg az utókornak a 2020-as vírusjárványt, fantasy köntösben.

Május elsején 11 órakor kezdődött volna a ballagás a szombathelyi Bolyai Gimnáziumban. Azt már néhány hete lehetett sejteni, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel ez elmarad.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Talán emlékeznek még néhányan arra az évzáróra, ahol Ocho Macho-val hullámzott az iskolaudvar Több száz diák énekelt az Ocho Macho frontemberével a Bolyai évzáróján, Király Gábort is ünnepelték 2016. June 16. 09:44 a vakáció kezdetekor. Az iskola igazgatója és a végzős osztályok tanárai ezúttal is készültek egy kis meglepetéssel, amit pont a ballagás időpontjára időzítettek. A diákok telefonja ekkor csipogott, hogy üzenetet kaptak.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Azt nem tudjuk, hogy hány tanulónak kerekedett el a szeme, amikor a videó elején feltűnt Albus Dumbel Tibor, a RoxBoly igazgatója, akit a mi dimenziónkban Papp Tiborként ismernek. Szépen sorban feltűntek a filmben a diákok osztályfőnökei is, mind a Harry Potter filmek jelmezeire hajazó öltözetben. De varázskalapot kapott Bolyai János szobra is.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Egy apró kitérő: tavaly a bolyais diákok fekete, iskolai logós pelerinben ballagtak és többen is megjegyezték, hogy mennyire harrypotteres az öltözetük. Hát most beleálltak és Harry Potterre hajazó történetben bíztatják a diákokat.A rövidfilmben több olyan utalás van, amit leginkább a tanulók érthetnek.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

A háttérben végig a filmből ismert dallamok szólnak, a stáblistából pedig az is kiderül, hogy a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar népszerű sorozatának, a Hollywood Movie Music Classics-nak egyik előadásán rögzített egyvelegről van szó.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Papp Tibor igazgatótól megtudtuk, hogy szerettek volna mosolyt csalni a diákjaik arcára, ezért rugaszkodtak el a ballagások megható formuláitól. Még bíznak abban, hogy a diákok a megszokott módon is részt vehetnek a ballagásukon.

A videót pontban 11 órakor, az elmaradt ballagás időpontjában küldték el a diákoknak.

Ez egyébként a videó végén is elhangzik, ahol az osztályfőnökök mellett egy-egy diák is rövid üzenetben biztatja társait.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Csak Szombathely