Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Koronavírus és ballagás - Jelmezbe bújtak és videót készítettek a szombathelyi Bolyai iskola tanárai

Meglepő üzenetet kaptak iskolájuktól az elmaradt ballagás diákjai.

A videóüzenetben nem a Ballag már a vén diák szólt, hanem az osztályfőnökök és az igazgató is jelmezbe bújva örökítette meg az utókornak a 2020-as vírusjárványt, fantasy köntösben.

Május elsején 11 órakor kezdődött volna a ballagás a szombathelyi Bolyai Gimnáziumban. Azt már néhány hete lehetett sejteni, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel ez elmarad.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Talán emlékeznek még néhányan arra az évzáróra, ahol Ocho Macho-val hullámzott az iskolaudvar Több száz diák énekelt az Ocho Macho frontemberével a Bolyai évzáróján, Király Gábort is ünnepelték 2016. June 16. 09:44 a vakáció kezdetekor. Az iskola igazgatója és a végzős osztályok tanárai ezúttal is készültek egy kis meglepetéssel, amit pont a ballagás időpontjára időzítettek. A diákok telefonja ekkor csipogott, hogy üzenetet kaptak.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Azt nem tudjuk, hogy hány tanulónak kerekedett el a szeme, amikor a videó elején feltűnt Albus Dumbel Tibor, a RoxBoly igazgatója, akit a mi dimenziónkban Papp Tiborként ismernek. Szépen sorban feltűntek a filmben a diákok osztályfőnökei is, mind a Harry Potter filmek jelmezeire hajazó öltözetben. De varázskalapot kapott Bolyai János szobra is.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Egy apró kitérő: tavaly a bolyais diákok fekete, iskolai logós pelerinben ballagtak és többen is megjegyezték, hogy mennyire harrypotteres az öltözetük. Hát most beleálltak és Harry Potterre hajazó történetben bíztatják a diákokat.A rövidfilmben több olyan utalás van, amit leginkább a tanulók érthetnek.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

A háttérben végig a filmből ismert dallamok szólnak, a stáblistából pedig az is kiderül, hogy a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar népszerű sorozatának, a Hollywood Movie Music Classics-nak egyik előadásán rögzített egyvelegről van szó.

Bolyai Gimnázium - rendhagyó ballagás 2020
Tánczos Mihály

Papp Tibor igazgatótól megtudtuk, hogy szerettek volna mosolyt csalni a diákjaik arcára, ezért rugaszkodtak el a ballagások megható formuláitól. Még bíznak abban, hogy a diákok a megszokott módon is részt vehetnek a ballagásukon.

A videót pontban 11 órakor, az elmaradt ballagás időpontjában küldték el a diákoknak.

Ez egyébként a videó végén is elhangzik, ahol az osztályfőnökök mellett egy-egy diák is rövid üzenetben biztatja társait.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Csak Szombathely