Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: nem tesztelik a parlamenti frakciók tagjaikat az őszi ülésszak előtt

Maszkok és más intézkedések a járvány ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy parlamenti frakció sem fogja koronavírusra-teszteltetni tagjait a várhatóan szeptember 21-én kezdődő őszi ülésszak kezdete előtt – derül ki a Magyar Hangnak megküldött válaszaikból. A lap arra volt kíváncsi, a pártok milyen biztonsági intézkedésekkel készülnek az őszi parlament ciklusra a növekvő fertőzésszámok árnyékában, így például hoznak-e külön intézkedéseket az idősebb kollégák védelmében.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

„A tesztekre vonatkozóan is a szabályokat követjük: azt, hogy kinél kell tesztet végeztetni, a háziorvos és a járványügy jelöli ki a tünetek alapján ” – válaszolta a Fidesz-frakció sajtóosztálya kérdésükre.

A DK elvárja munkatársaitól a járványvédelmi szakemberek ajánlásainak betartását. „Az idősebb kollégákat arra kértük, hogy otthon végezzék el a Jobbikkal kapcsolatos feladataikat, és csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat a hivatalos munkavégzés miatt” – jelezte a párt a Magyar Hangnak. Arról is írtak, a teszt tekintetében már számos alkalommal kérték azt, hogy az állam biztosítsa mindenkinek az ingyenes teszteket, kizárólag ezt tartanák elfogadható megoldásnak.

„Mindenkinél előbb, több mint két hete kötelezővé tettük a maszk használatát, fokozottan figyelünk a higiéniai előírások betartására és a megfelelő távolságtartásra” – válaszolta a Párbeszéd. Hozzátették, Kövér László házelnöknél kezdeményezték, hogy a képviselők az ősszel is a felsőházi teremben ülésezzenek.

„Nem merült fel a kampányszerű tesztelés ötlete. Egyrészt életszerűtlen és fals biztonságérzetet ad, másrészt feleslegesen leterheli az ellátórendszert ilyen módon. A tesztelésnek indokolt esetben van létjogosultsága, de akkor el kell végezni” – írta az LMP.  A párt ezen felül többek közt a személyes jelenléttel járó munkavégzés korlátozását rendelte el, illetve a szájmaszk használatát kötelezővé tették, amennyiben egy irodai légtérben legalább két fő tartózkodik.

Az MSZP és a KDNP nem válaszolt egyelőre a Magyar Hang kérdéseire.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés