Drágán működnek, sokszor meghibásodnak, de egyelőre maradnak a kőszegi Fő tér szökőkútjai

Régóta terjednek a hírek az eltávolításukról, de az idén biztosan nem lesz változás.

A kőszegi Fő térre a tér 2006-os felújításakor helyeztek ki két szökőkutat, köztük az Oroszlános-kutat és csobogókat. Már akkor is voltak olyan hangok, hogy túl sok ennyi szökőkút oda, voltak akik giccsesnek találták. És persze voltak, akiknek tetszett, sokan turistacsalogatónak tartották és tartják.

Szökőkút - Kőszeg, Fő tér
Garai Antal Atom

Mint kiderült, a megszüntetésükről szóló híreknek volt némi alapja. A kutak ugyanis rendszeresen meghibásodnak, és szétszórják a vizet. Felhívtuk hát Huber László polgármestert, aki azzal kezdte, gépészeti és műszaki problémák vannak a kutakkal, valamit valóban tenni kéne velük. De az idén biztosan nem történik semmi.

Szökőkút - Kőszeg, Fő tér
Garai Antal Atom

Egyrészt egy ilyen döntést alaposan meg kell vizsgálni, elő kell készíteni, megtervezni, hogy mi legyen a szökőkutak helyén. Megjegyezte, az a legutolsó lehetőség, hogy valamit megszüntessenek, több mint tíz éve működnek ezek a kutak. Igaz, milliókba kerül a működtetésük, a javítgatásuk évente. de a megszüntetésük mintegy 1,7 millió forint lenne, ebben benne van az is, hogy adott esetben - például - fákat ültetnének a helyükre, az idei költségvetésben azonban erre nincs pénz.

Szökőkút - Kőszeg, Fő tér
Garai Antal Atom

A polgármester hozzátette, sok minden van, amit meg kellene építeni, parkolókra lenne szükség, játszótereket kell felújítani. Amíg ezeket nem oldják meg, addig nem gondolkodnak azon, hogy valami megszüntessenek.

Szökőkút - Kőszeg, Fő tér
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet