Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az ellenőrzés felülvizsgálatát ígérte a burgenlandi vezetés a kőszegi határátkelőnél lévő torlódások miatt

Az Összefogás Kőszegért Egyesület Szijjártó Péter külügyminiszternek is írt.

Hétfő reggel elesett a kőszegi határátkelő - írtuk hétfőn, olvasónk információi alapján. Azóta kiderült, nem egyedi esetről volt szó, azóta is rendszeres a torlódás a kifelé vezető oldalon, amit az osztrákok járvány miatt elrendelt szigorú ellenőrzése okoz.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület elnöke, Harkai Norbert kedden levelet írt a burgenlandi vezetésnek. Harkai Norbert lapunknak elmondta, a levélben arra hívták fel a figyelmet, hogy a szigorú ellenőrzések miatt kialakult torlódás bosszúságot okoz a környéken élőknek, ráadásul zaj- és környezetszennyező.

Mint írták, természetesen elfogadják a szigorú ellenőrzéseket, de azt kérik, ha mód van rá, duplázzák meg az ellenőrzéseket, ami óriási segítség lenne a kialakult helyzetben és gyorsítaná az áthaladást a határátkelőn.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület levele a burgenlandi tartományi vezetésnek
Forrás: Facebook / Össtefogás Kőpszegért

A levélre gyorsan, még aznap délután érkezett a válasz, ebben a burgenlandi tartományi kormány illetékese azt írta:

"Felülvizsgáljuk a helyzetet és az Ön észrevételét is figyelembe vesszük, hogy ismét csökkentsük az ellenőrzés idejét. Mindenesetre köszönöm a tájékoztatását, hasonló jelzésekre a jövőben is állok rendelkezésére!"
A burgenlandi tartományi vezetés válasza
Forrás: Facebook / Össtefogás Kőpszegért

Az egyesület egyébként kedden Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek is írt:

Az Összefogás Kőszegért Egyesület levele Szijjártó Péter miniszternek
Forrás: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület

Erre a levélre eddig nem érkezett válasz.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra