Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az ellenőrzés felülvizsgálatát ígérte a burgenlandi vezetés a kőszegi határátkelőnél lévő torlódások miatt

Az Összefogás Kőszegért Egyesület Szijjártó Péter külügyminiszternek is írt.

Hétfő reggel elesett a kőszegi határátkelő - írtuk hétfőn, olvasónk információi alapján. Azóta kiderült, nem egyedi esetről volt szó, azóta is rendszeres a torlódás a kifelé vezető oldalon, amit az osztrákok járvány miatt elrendelt szigorú ellenőrzése okoz.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület elnöke, Harkai Norbert kedden levelet írt a burgenlandi vezetésnek. Harkai Norbert lapunknak elmondta, a levélben arra hívták fel a figyelmet, hogy a szigorú ellenőrzések miatt kialakult torlódás bosszúságot okoz a környéken élőknek, ráadásul zaj- és környezetszennyező.

Mint írták, természetesen elfogadják a szigorú ellenőrzéseket, de azt kérik, ha mód van rá, duplázzák meg az ellenőrzéseket, ami óriási segítség lenne a kialakult helyzetben és gyorsítaná az áthaladást a határátkelőn.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület levele a burgenlandi tartományi vezetésnek
Forrás: Facebook / Össtefogás Kőpszegért

A levélre gyorsan, még aznap délután érkezett a válasz, ebben a burgenlandi tartományi kormány illetékese azt írta:

"Felülvizsgáljuk a helyzetet és az Ön észrevételét is figyelembe vesszük, hogy ismét csökkentsük az ellenőrzés idejét. Mindenesetre köszönöm a tájékoztatását, hasonló jelzésekre a jövőben is állok rendelkezésére!"
A burgenlandi tartományi vezetés válasza
Forrás: Facebook / Össtefogás Kőpszegért

Az egyesület egyébként kedden Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek is írt:

Az Összefogás Kőszegért Egyesület levele Szijjártó Péter miniszternek
Forrás: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület

Erre a levélre eddig nem érkezett válasz.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra