Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kötelező kirendelés vár az orvostanhallgatókra

A járványhelyzet romlásával már nem sikerül teljesíteni az elvárt kvótaszámot.

Jövő héttől orvostanhallgatókat kötelező jelleggel rendel ki a kormány az Országos Mentőszolgálathoz – írja a 444 a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának egy zárt Facebook-csoportban írt bejegyzésére hivatkozva. A portál arra emlékeztet, hogy az Operatív Törzs már tavaly októberben is kérelmezte az orvosi egyetemektől, hogy küldjenek hallgatókat a koronavírus-teszteléshez segítségül, többek között az OMSZ-hez.

A testület már akkor megjelölte, melyik egyetemről hány hallgatóra lenne szükség. Eleinte a részvétel önkéntes volt, június óta azonban már nem szükséges a hozzájárulásuk a kivezényléshez. A poszt szerint a SOTE HÖK jelezte, szívesen koordinálja a hallgatók önkéntes alapú kirendelését, részben azért is, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen, kényszerből kivezényelni a hallgatókat, mert nincs meg a kvóta.

Ebben a SOTE is partner volt, a bejegyzés szerint 120 napig nem is kellett hallgatókat kirendelni az OMSZ-hez: 1370 hallgató önként vállalt 12 418 műszakot a mentőszolgálatnál. A járványhelyzet romlásával azonban már nem sikerült teljesíteni az elvárt kvótaszámot, így az illetékes hatóságok jelezték a hallgatói önkormányzatnak: jövő héttől kötelező kirendelés útján kell a hallgatóknak az OMSZ-hez menni, a HÖK-nek pedig köszönik az eddigi segítséget, a továbbiakban a kormány veszi át a hallgatók kiszervezését.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra