Elindult a lázmérőzés, megnéztük hogy mentek a dolgok a szombathelyi Brenner-iskolában

Úgy tűnik, megy minden, mint a karikacsapás, a diákok rendezetten várták, hogy megmérjék a lázukat.

Egy szeptember 18-ai kormányrendelet értelmében október 1-jétől minden iskolában kötelező megmérni a diákok testhőmérsékletét, mielőtt belépnek az épületbe. Ezt a már jól ismert, homlokhoz tartott, érintésmentes mérőeszközzel végzik a tanárok, vagy felsős diákok.

Akinél 37,8 fok feletti hőmérsékletet mérnek, elkülönítik, negyed óra múlva pedig újabb mérést végeznek. Ha ekkor is határ feletti értéket mutat a mérő, értesítik a szülőket és haza küldik a diákot.

A szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban mi is be megnézhettük, hogy hogyan zajlik a folyamat.

Egyébként kis híján lemaradtunk a reggeli mérésekről, mert nem szoktunk autóval közlekedni és bőven alábecsültük a reggeli csúcs miatti késést. A belvárosból tizenöt perc alatt értünk ki a pláza melletti iskoláig, és ebből majdnem öt perc egyetlen balra kanyarodásra ment el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video