Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kövér László hat újságírót jogsértő módon tiltott ki a parlamentből, ezért 1,6 millió forintos büntetést kapott

DK: Kövér a saját zsebéből, ne közpénzből fizesse be az EU-s büntetését.

Kövér László 1,6 millió forintos büntetést kapott az Emberi Jogok Európai Bíróságától, mivel megsértette hat magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát, amikor 2016-ban kitiltotta őket a Parlamentből. Az ítélet szerint az államnak kártérítést kell ezért fizetnie, azonban a DK ragaszkodik ahhoz, hogy ne a Parlament kasszájából állják a büntetést.

A párt közleményében azt írta:

„A Demokratikus Koalíció követeli, hogy Kövér László a saját zsebéből fizesse ki a büntetést, amit az újságírók kitiltásáért kapott, ne a Parlament kasszájában matasson! Mi, európai magyarok tisztában vagyunk vele, hogy a fideszesek szeretik közpénzből fedezni a cehhet, de Kövér László zsebre rakott már annyit a szolgalelkűség jutalmaként, hogy kifizesse a számlát, és ne az állam fizesse meg, hogy ő házelnökként visszaélt a hatalmával.”

MTI

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra