Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Amikor Kövér László rásózott Kunhalmi Ágnes fejére

A magyar politikai harc még nem volt ennyire szórakoztató.

Olyan gyöngyszemre bukkantunk az App Store és a Google Play kínálatában, hogy csak na! Magyar politikai harc címen dobta piacra 2018-ban a Roman Shvab fejlesztőcsapata, a koncepció pedig egyszerű, de nagyszerű.

Ismert magyar politikusokkal kell egymást csépelni, a cél pedig a miniszterelnöki szék.

Itt épp Rogán Antallal intézek helikopteres támadást Karácsony Gergely ellen
Roman Shvab

A játék egy kampánymódból és egy villámháború módból áll. A kampányban kiválaszthatod, kivel indulsz harcba, és végig kell verni a listán előtted álló politikusokat. Minden harc egy körös, ha nyertél tovább menetelhetsz, ha vesztettél, újra kell próbálnod.

A kampány elején azt hittem, sima liba lesz a miniszterelnöki szék, de Vona Gáborral csúnyán meggyűlt a bajom. Csak harmadszor sikerült legyőznöm, utána pedig Karácsony Gergellyel és Orbán Viktorral sem volt könnyebb a dolgom.

Ez az üzenet a jutalmad, ha megnyered a kampányt
Roman Shvab

Villámháború módban kiválaszthatod, kivel játszol, ki legyen az ellenfeled és milyen háttér előtt történjen a bunyó.

„Mindennemű egyezés a valósággal csak a képzelet műve”

A játék mechanikája végtelenül egyszerű, de nem is amiatt szórakoztató. A mókafaktort az szolgáltatja, hogy minden politikushoz tartozik egy meccsindító és egy meccszáró beszólás, ami a karakterek alapjául szolgáló valódi politikusok szájából hangzott el a médiában.

A választható karakterek listája
Roman Shvab

Már önmagában azért érdemes végig játszani a kampányt, hogy hallhassuk Rogán Antal helikopteres vallomását, vagy a méltán hírhedt „Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon” frázist.

A karakterek extra képességei pedig csak még jobban rákontráznak erre. Németh Szilárd mindent látó illuminatus szemmel, Tarlós István M3-as metróval dobálózik, Kövér László pedig egy jókora kalapáccsal veri fejbe a rá támadó politikustársakat.

Tökéletes fricskája ez a játék annak, hogy miről szól a mai politika. Országunk legfelsőbb méltóságai csak bunyóznak és bunyóznak egymással, ideológiái köntösökbe bújtatva ezt azt a harcot a haza érdekében végzett politikai tevékenységgént eladják a választóknak, a közélet pedig egy kétdimenziós verekedős játékká züllik le.

A fejlesztők bemutatkozása
Roman Shvab

A fejlesztőcsapat egyébként nem csak magyar politikára reflektál. A játék a webáruházakban megtalálható lengyel, amerikai, észak-koreai, orosz, olasz, cseh, japán és ukrán verzióban is.

A fejlesztő Youtube-csatornáján a játék előzetese is megtekinthető
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra