Közel 300 millió forintból épül fel a Haladás teniszezőinek új otthona

A Késmárk utcai telepet modernizálják. Ezen kívül lovascentrumot is kap Szombathely és felújítják a Gothard-kastélyt.

Három nagy projekt bejelentésére hívták össze a sajtót hétfő reggel a szombathelyi városházára. Csak úgy repkedtek a száz milliók, amit ismét nem a helyi önkormányzatnak kell kifizetnie, hiszen a - részben EU-s forrásból feltöltött - Modern Városok programból a központi költségvetés finanszíroz meg.

De még mielőtt a mocskos anyagiak ingoványos talajának legmélyére süllyednénk, azonnal mondjuk is a részleteket:

Már csak alig két év, újra lesz otthona a Haladás teniszezőinek
Mészáros Zsolt

Lesz végre helye a Haladás teniszezőinek. Ugyanis maga Orbán Viktor szabályozta azt, hogy ha egy sportfejlesztés kapcsán egyes sportágak hátrányt szenvednének, akkor azt orvosolni kell. A Haladás Sportkomplexum építésénél szanálták a teniszpályákat, ezek helyére ugyanis parkolók kerültek. A teniszezők azóta is várták, hogy mikor kapnak új otthont, ez most a Késmárk utcai telep modernizálásával meg is valósul. Lesz itt minden, amit egy modern sportkomplexum megkövetel, így a pályák mellett gyerekteniszpálya, klubház, konditerem és plusz parkolók is készülnek. Erre 267 millió 970 ezer forintot költenek. A terveknek idén június 30-ig kell elkészülniük, a komplexum pedig 2019 december 31-ig kell, hogy megvalósuljon.

Lesz egy Márton Lovas, Sport Hagyományőrző és Rendezvényközpontja is Szombathelynek. Vagy legalábbis terv készül rá. Most 195 millió forintból készül el a létesítmény terve, amit a szombathelyi Homok útra, a Szabadidőközpontba képzelt el a városvezetés. Lovarda, lovaglópálya, lelátó, öltöző és egyéb kiszolgáló épület kapna helyet a területen. A terveket idén december 31-ig kell elkészíteni. Ha megvannak a tervek, az önkormányzat újra kalapol majd a kormánynál, hogy az építésre is kapjon pénzt.

Szombathely fel szeretné újítani a Gothard-kastélyt is. Ennek tervére 94 millió 500 ezer forintot költenek. A rajzoknak 2019 március 30-ig kell elkészülni. Ezután jöhet majd - szintén újabb kalapolás után - az építkezés is, ami ha minden sínen van 2020 június 30-ig kell, hogy befejeződjön.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet