Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közel 7 milliárdot ad a kormány a Színházi Olimpia megrendezésére

Az esemény 2023-ban lesz Magyarországon.

Összesen 6,8 milliárd forint többletforrás biztosításáról döntött a kormány, amit a 2023-ban Magyarországon megrendezendő Színházi Olimpia rendezésére szánnak – derült ki a tegnap este megjelenő Magyar Közlönyből.

Ahogy a rendelet fogalmaz, a kormány elismeri a rendezvény "kiemelt kultúrstratégiai jelentőségét, továbbá nemzeti identitásunk és nemzeti értékeink a nemzetközi közösséggel való megismertetése fontosságában játszott szerepét".

A Színházi Olimpiát 1994-ben Teodórosz Terzopulosz görög rendező kezdeményezésére alapították, a rendezvény célja, hogy a közönség jobban megismerhesse a nemzetközi színházi előadásokat – azonban ez az olimpia nem verseny és nem osztanak díjakat sem. Teodórosz Terzopulosz 2020 januárjában Budapesten jelentette be, hogy Magyarország nyerte el a 2023-as, 10. Színházi Olimpia rendezési jogát - írja a MaNcs .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek