Így háborodik fel éppen Budapest: a helyszínről jelentjük

21 ezren jelezték a Facebookon a részvételüket a ma esti demonstrációra.

Nemet mondunk az internetadóra!
Nemet mondunk az állami korrupcióra!
Nemet mondunk a túladóztatásra!
Nemet mondunk a jelenlegi külpolitikára!

Igent mondunk Európára!
Igent mondunk a szabadságra!
Igent mondunk az átláthatóságra!
Igent mondunk a felelős kormányzásra!

A fenti jelszavakkal szerveztek civilek, hangsúlyosan pártoktól függetlenül megatüntetést a budapesti Kossuth térre - azzal az indokkal, hogy hiába az internetadó látszólagos visszavonása, attól még bőven van miért tüntetni. Leginkább mondjuk az állami korrupció ellen, amivel már az adóhatóság elnöke is besározódott. Mi is ott leszünk a parlament előtt és megnézzük, hogyan ocsúdik a magyar. Tartsanak velünk!

18:00

Egy talpalatnyi hely sem akad a Kossuth tér diszköves részén, a díszgyepre egyelőre kevesen merészkednek, de meg fog telni ez is.

mobilfotó

18:20

Mellettem egy orosz újságírónő szenvedélyesen érdeklődik pár tüntetőnél hogy mi a baj azzal, hogy oroszok segítenek Paksnál. rendkívül meglepő módon a magyar tüntető összeszedetten válaszol angolul!

mobilfotó

18:33

Szónok:

akarjuk azt hogy talicskán tolják ki a pénzt az országból? akarjuk azt, hogy ők egytől egyig eltakarodjanak?

természetesen két dörgő igen a válasz.

mobilfotó

18:37

Nem Simicska és Nyerges Zsolt mellett kéne állni hanem a nép mellett. A nép meg egyébként nem a NAVot és az intézményrendszert támadja, hanem ezek korrupt vezetőit.

(Ha minden igaz ez Horváth Andras éppen)

18:41

Értesültem arról, mi folyik a NAV-nál. Iratrendezés, egy hónapja! Azzal hogy OV nem tüntette el a gyanúba keveredett vezetőket, azok nyomokat tüntethetnek el.

mobilfotó

18:45

Horváth Andras megismétli amit már mondott korábban az internetadó elleni tüntetésen: meg kell alapozni egy új alkotmányos berendezkedést. Sőt, fel kell állítani egy korrupcióellenes hivatalt is. Akar uniós támogatással, ha a kormány nem hajlandó ezeket az ügyeket megvizsgálni. Színpadra szólítja Morancsik (??) Tibort, az olajügy kirobbantóját. Vele dolgoznak már valamin meg még sokakkal, ami az állami korrupció ellenében jött létre.

18:55

Nemes Balázs: Véletlenül mindig a választás előtt adnak át tereket, írnak ki pályázatokat, csökkentek adót... Utána pedig adót emelnek és indulnak az elbocsátások. "Elegünk van a hazugságokból!"

mobilfotó

18:59

Nemes Balázs, már egyfajta legújabb kori Petőfiként kiabálva:

Sajnos nagyon régóta nem volt olyan rendszer Magyarországon, amiben szívesen élnénk. A kormányaink velejéig korruptak voltak, úgyhogy nekünk fiataloknak óriási a felelősségünk: 25 év elteltével nekünk most jött el a rendszerváltás! Formálni akarjuk ezt az országot és szerethetővé tenni. Elég volt! Nem akarunk emigrálni! Elég volt! Addig fogunk küzdeni amíg jó nem lesz itt élni!

(ezt már ordítja, amúgy lehetne a cikk címe is mert elég jó)

19:07

Nem adok egy hetes ultimátumot. Csak annyit mondok: ha a kormány így folytatja, eljön az idő, amikor már nem lesz esélyük külföldre menekülni. Meg fognak fizetni nekünk!

mobilfotó

19:10

Nemes Balázshoz hasonló gyújtó hangú szónokot rég nem hallottunk ellenzéki demonstráción. Kicsit az a benyomasunk, hogy ha most elindulnánk Orbán Viktor háza felé, a TEK már a Moszkva térnél felállna egy kordonnal. A szónok egyébként azt mondta hogy menjünk sétálni, hogy hova az nem derült ki, az emberek tanácstalanul oszolgatnak, nézegetnek. Ettől függetlenül a Fidesznek okkal lehet félnivalója, mert ez a tömeg össze fog még gyűlni.

19:15

Mégsem oszlunk annyira, felzeng a "gyertek ki", valaki az oroszlánhoz felmászva magyar és EU-s zászlót lenget."menjünk be, váltsuk le" - kelt derültséget egy nyugdíjas néni, aki rárabolt a megafonra.

19:23

Már vége a hivatalosnak, de az emberek nem mennek, felhangzik az ELKÚRTAD. Igen, pont ennyire hangosan.

19:36

Nem nagyon akaródzik hazamenni senkinek sem.

Végül, fontos: ennyire vegyes összetételű tüntető tömeget még nem láttam, egyetemista, kétkezi munkás, trikolór-sálastól az elegáns kosztümkabátos lányig, tolvaj bagázst kiabáló kisnyugdíjas és Family Guyról sztorizó huszonéves, mindenki van itt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet