Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gépészek mellett közgazdászokkal is erősít az egyetem Szombathelyen

Szakmai találkozót tartottak a közgazdászok képzésének fellendítésére Szombathelyen, erősíteni kíván az egyetem ezen a fronton is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön délelőtt cégek vezetői és oktatók ültek le a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában tanácskozni arról, hogy mivel lehetne fellendíteni a közgazdász-képzést városunkban. Dr. Fábián Attila dékán szeretné, ha a felfutó gépészmérnök-képzés mellett olyan gazdasági szakembereket nevelhetne ki az egyetem, akikre a helyi cégek potenciális munkaerőként tekintenek.

Ehhez persze együttműködésre van szükség

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Amit meg is kapnak úgy tűnik, hiszen több cég és intézmény vezetője jónak látja a kezdeményezést. Az együttműködés számos formában megvalósulhat, ösztöndíjaktól elkezdve a gyakorlati helyekig. Ez utóbbi mint tudjuk előny, hiszen ha valaki gyakorlaton volt egy cégnél, akkor már nem nehéz a specifikus körülményekhez igazodni, előnyt élveznek ilyen esetekben a "csak" elméleti tudást szerzett friss-diplomásokkal szemben.

Szakmai konzultáció az egyetemen
Garai Antal Atom

A cégek részéről megszólalt többek közt a NAV, az OEP, a TIT, az Örökzöld Kertészet, az OVB és Perfekt Zrt. képviselője is. Továbbá szóba jött az is, hogy a kormánytisztviselőknél kötelező továbbképzéshez is adhatna helyet az egyetem, mert akkor az 1200 kormánytisztviselőnek nem kellene Budapestre utaznia a tanulás végett.

Emellett még sok témakör szóba jött, mindezekről már januárban megkezdik az egyeztetéseket. Summázva elmondható, hogy ha megvalósulnak az elképzelések, akkor hamarosan olyan közgazdasági képzés jöhet létre Szombathelyen, ami helyi cégekre szabva biztosít diplomásokat, így a pályakezdőknek sokkal könnyebb lesz itt elhelyezkedniük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés