A hulladékon is kaszál Vas megyében a Közgép

A becsült ár fölött 600 millióval kaptak többet egy pályázaton, a megrendelő társulás elnöke Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere.

Karácsonyi meglepetés a Közgépnek – írja az Index a Közbeszerzési Értesítő mai hírére hivatkozva. A hír szerint a Közgép az ŐRSÉG-2013 Konzorcium főtagjaként 1 milliárd 740 millió forintot nyert el egy közbeszerzésen, aminek kiírója a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

600 millióval több a legelőnyösebb ajánlat

A Társulás az ajánlattételi felhívást még szeptemberben írta ki, a cél hulladékudvarok, szelektív gyűjtők aljzatának építése, válogatómű gépeinek beszerzése és beépítése. Felépítenek még Körmend, Répcelak, Pankasz, Rábahídvég, Szentgotthárd, Bük környékén kerítéseket és kapukat, útcsatlakozókat, belső utakat és térburkolatokat.

A munka becsült értéke 1 milliárd 120 millió forint volt, de Simicska Lajos cégének sikerült a becsült ár fölé menni 600 millió forinttal, így a szerződés végleges összértéke 1 milliárd 740 millió lett. A Közbeszerzési Értesítő azt írta, a Közgépé a legelőnyösebb ajánlat.

A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulást a térség önkormányzatai hozták létre, elsődleges célja a szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása, a környezetbarát hulladékkezelés feltételeinek kialakítása. A Társulás elnöke 2010 óta Marton Zsolt, Szombathely fideszes alpolgármestere.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet