Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közlekedési táblák tébolya Szombathelyen

Felesleges, egymásnak ellentmondó vagy nem is létező, de mégis kihelyezett jelzőtáblák az utak mentén.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elég volt öt percet autóznunk Szombathelyen, hogy máris egymásnak ellentmondó közlekedési táblákat találjunk. A kalauzunk Unger József, közlekedési szakérő volt.

Ady Endre tér, Petőfi Sándor utca: Egyirányú a bringa út, de mégis ott az

elsőbbségadást

jelző tábla a végén

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Bringaúton suhanhatnak tovább a biciklisek az Akacs Mihály utcából egyenesen haladva. Ám ahogy azt, az ott elhelyezett tábla is jelzi, erre az útra csak ebből az irányból lehet behajtani.

Közlekedési táblák Szombathelyen

A Sörház utca felől ugyanis már

behajtani tilos

táblát szereltek fel a bringásoknak.

Közlekedési táblák Szombathelyen

Egyelőre nem sikerült megfejtenünk, hogy akkor miért is van egy

elsőbbségadás kötelező

tábla ennek az iránynak a végén.

Közlekedési táblák Szombathelyen

Csak arra tudtunk gondolni, hogy a forgalomszervezők látták, hogy a tiltás ellenére milyen sok bicajos hajt be szabálytalanul, menetiránnyal szembe, így hát jobb az óvatosság, gondolhatták.

Petőfi Sándor utca - Ady tér: Nem létezik olyan kiegészítő tábla, amit kitettek

Aki már autózott a belváros felé a szombathelyi Petőfi Sándor utcában az tudja, hogy az Ady teret elhagyva, jobb minél gyorsabban a belső sávba sorolni, mert a kisboltnál mindig parkol egy autó. Árut szállít, gondoljuk. A

megállni tilos

tábla kiegészítő táblája is arra utal, hogy ezt szabályosan lehet itt megtenni.

Közlekedési táblák Szombathelyen

A baj csak ezzel az - mondja a szakértő, hogy ilyen kiegészítő táblája, nincs a

megállni tilos

jelzésnek. Idő intervallum lehetne itt, hogy mondjuk

kivéve hétköznaponként 05-08 óra között

, vagy hasonló. Aki itt megáll, könnyen mondhatja, hogy árut szállít.

Közlekedési táblák Szombathelyen

Az utca másik oldalán más a helyzet. Ide egy valóban létező kiegészítő tábla került, ami azt mutatja, hogy az autó felállva a padkára parkolhat.

Gagarin utca: Tök felesleges és nem létező kiegészítő tábla

Vigyázat gyerekek

tábla jelzi a szombathelyi Gagarin úton a közelben lévő óvodát és azt, hogy az intézmény miatt gyerkőcök flangálhatnak a közelben. A tábla alatt pedig egy

85 m

-es kiegészítő tábla látható.

Közlekedési táblák Szombathelyen

Ugyanez látható az utca másik oldalán is.

Közlekedési táblák Szombathelyen

A baj ezzel csak az, hogy egyrészt a tábla jelzése szerint lakott területen 50 – 150 méterre fokozottan számítani kell gyermekek úttestre lépésével. A 85 méter így ebben a formában tehát tök feleslegesnek tűnik. Előfordulhat, hogy a forgalomszervező itt arra gondolt, hogy 85 méterre van a kereszteződéstől az óvoda bejárata, és így akarta pontosan jelezi, hol is kell veszélyre számítani. Ebben az esetben azonban két felfelé mutató nyíl kellett volna a 85 m elejére és végére is tenni. Ennek a kiegészítő táblának ebben a formában nincs jelentése.

Honvéd utca, Pelikán park: Parkolónak használt útkereszteződés

Közlekedési táblák Szombathelyen

Ugyancsak sétánynak tűnhet a Pelikán park déli oldalnál az úttorkolat folytatása, az azonban bizony egy rendes, autóforgalmat bonyolító út. Még ha nem is túl nagy a kihasználtsága. A kereszteződésnél kint is van a

mindkét oldalról behajtani tilos

tábla, ami alól azért van néhány kivétel, például a figyelmeztető jelzéssel ellátott parkfenntartó gépe. Néhány autós azonban rendszeresen totál elállja a behajtás lehetőségét.

Közlekedési táblák Szombathelyen

Ez itt kérem nem parkoló, hanem egy útkereszteződés. Tessék továbbállni.

A rövidke

Álljunk meg egy szóra

közlekedési szakember játékunkat itt abbahagytuk, pedig Unger József azt mondta, bőven lenne még miről mesélnie. Ígérjük visszatérünk, de addig is vezessünk óvatosan és figyeljük a táblákat!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés