Közös kampánynyitót tartott az MSZP, a DK és a Párbeszéd-Zöldek

A három párt pár héttel ezelőtt jelentette be, hogy stratégiai együttműködést kötnek, és közös listával indulnak a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokon.

A három párt vasárnap közös kampánynyitó rendezvényt tartott, melynek alkalmából megtelt a Budapesti Kongresszusi Központ.

Ezen felszólalt Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője, Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje, Nicolas Schmit, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje az Európai Bizottság elnöki tisztségére, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője és Grőber Attila, Pápa közös ellenzéki polgármesterjelöltje. Barkóczi Balázs és Kálmán Olga, a DK országgyűlési képviselői a beszédek előtt bemutatták az ellenzéki polgármesterjelölteket a június 9-i választásokra.

Dobrev Klára beszédében úgy fogalmazott: június 9-én a választók ítéletet mondanak az Orbán-rendszerről és Orbán Viktor miniszterelnök kormányzásáról is. Ha június 9-én az ország többsége kinyilvánítja, hogy nem kér ebből a kormányzásból, akkor előrehozott választásokért indulunk harcba és nem nyugszunk, amíg el nem zavarjuk őket - fogalmazott.

MSZP-DK-Párbeszéd kampánynyitó
Nyugat.hu

Karácsony Gergely főpolgármester azt kérte a választóktól, hogy június 9-én támogassák a szabad önkormányzatokat és az európai Magyarországot. A szabad önkormányzatok ma a köztársasági gondolat és az európai Magyarország hídfőállásai - jelentette ki.

Tüttő Kata, az MSZP EP-képviselőjelöltje, Budapest főpolgármester-helyettese öt pontban határozta meg legfontosabb feladatait az Európai Parlamentben. Elsőként a nők ügyét emelte ki, szerinte olyan Európára van szükség, melyben megértik a nők problémáit és mindennapi nehézségeit. Másodikként elmondta, Magyarország szövetségeseinek számát növelni kell az unióban.

Harmadikként a szociális Európa megerősítéséről beszélt, ehhez biztonság, esélyegyenlőség, fenntarthatóság és szolidaritás kell. Negyedik pontként az erősebb önkormányzatokat említette, hiszen az erős helyi közösségek a garanciák egy erős Európára. Ezen közösségekből lehet majd ugyanis egyszer újjáépíteni a demokráciát az egész országban. Ötödik pontként az uniós források hazahozatalát emelte ki

.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet