Közterületet neveznének el Szombathelyen Göncz Árpádról és Wagner Andrásról

Czeglédy Csaba szombathelyi képviselő szerint mindketten sokat tettek a demokráciáért és a nemzeti egységért.

A szombathelyi független városi képviselő, az összefogásban részt vevő ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje a városi közgyűlésen javasolta, hogy nevezzenek el szombathelyi közterületet Göncz Árpádról, a harmadik magyar köztársaság első elnökéről.

Göncz Árpád Szombathelyen, mögötte Wagner András polgármester
BDK archívum - Benkő Sándor, 1992.

Czeglédy szerint Göncz Árpád volt eddig az egyetlen köztársasági elnök, aki sikerrel képviselte a nemzet egységét. A közterület elnevezésének az ad aktualitást, hogy idén februárban lesz Göncz Árpád születésének századik évfordulója.

A képviselő azt is javasolta, hogy nevezzenek el közterületet Wagner Andrásról, aki két ciklusban volt a rendszerváltás utáni Szombathely első polgármestere.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet