Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyot zuhant a Fidesz népszerűsége a Medián mérése szerint

Kevesebb ember mondja azt is, hogy jól mennek a dolgok az országban.

A Medián a HVG megbízásából végzett mérése szerint egy hónap alatt 34 százalékról 32 százalékra csökkent a Fidesz támogatottsága a biztos szavazók körében. A biztos szavazóknál a januári 53 százalék után most 46 százalékot mért az intézet.

A kormánypárt elutasítottsága eközben nőtt, ma már a 2014-ben rájuk szavazók közül minden tizedik mondja, hogy rosszul döntött, és nem szavazna újra a Fideszre.

Erősödött az ellenzék minden pártja

Ezzel egy időben az ellenzék minden pártja erősödött, a Jobbik a teljes lakosság körében 16 százalékon van, ezt eddig egyszer, éppen egy éve érte el. A biztos szavazóknál a Jobbik 25 százalékra erősödött.

Forrás: Medián

Az MSZP a teljes népességben 10, a biztos választók között 12 százalékon van. A DK egyre jobban megközelíti a szocialistákat, támogatottságuk a teljes lakosság körében 6, a biztos szavazóknál 9 százalékra nőtt.

Sokkal több az elégedetlen ember

A Fideszbe vetett bizalom megingását jelenti az intézet szerint az is, hogy Egyetlen hónap alatt 54-ről 60 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint ma Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok. Ráadásul novemberben még a válaszadók 45 százaléka úgy gondolta, hogy az Orbán-kormány jó munkát végez, ám az elégedettek aránya mostanra 39 százalékra csökkent.

Forrás: Medián

A jelentés megjegyzi, hogy a lakosság döntő többsége (jelenleg 73 százaléka) továbbra is támogatja Magyarország EU-tagságát. Sőt az EU-pártiak aránya a Fidesz-szavazók körében még az országos átlagnál is magasabb, 78 százalék, hiába a párt erős EU-ellenes kommunikációja.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra