Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

KRESZ-feszt ál-ittas gyerekekkel

Óvodások és kisiskolások vettek részt a KRESZ-parkban szervezett programon. A részeg-szemüveg alaposan megtréfálta a kicsiket.

Játékos órákat tölthettek a KRESZ-parkban olyan szombathelyi ovisok és kisiskolások, akik aktívan részt vesznek a rendőrség által szervezett ügyességi vetélkedőkön és versenyeken. A gyerekek vidám és tréfás, vagy legalábbis viccesnek tűnő feladatokat is kaptak.

Pl. az ún. részeg-szemüvegben kellett rém könnyű dolgokat művelniük. De már a bemutatkozáskor, a kézfogásnál is kiderült, hogy a gyerekek nagyon nincsenek hozzászokva a részegség tüneteihez, hiszen egy kézfogás is bonyodalmakat okozott nekik, ahogy az videónkban is látszik. És miért írtuk, hogy "viccesnek tűnő" feladat? Csak azért, mert néhány felnőtt ilyen állapotban is azt gondolja, hogy volán mögé ülhet, pedig a gyerekek csetlése-botlása is mutatja, hogy részegen az ember nem tudja pontosan, mit csinál, illetve a távolságokkal sincs teljesen tisztában.

KRESZ-feszt a szombathelyi KRESZ-parkban
Hát, majdnem...
Tánczos Mihály

A gyerkőcök a bűnügyi technikusok eszközeit is megszemlélhették, vettek tőlük ujjlenyomatot, amit haza is vihettek, illetve nyúzhatták a rendőrmotort.

A KRESZ-parkban pedig működő jelzőlámpák mellett közlekedhettek, akár motoros triciklin is, pont úgy, ahogy a felnőttek. De ahogy az a felvételeken is látszik, egy gyereknek járműre sincs szüksége ahhoz, hogy autót játszva pöfögjön a piros lámpánál és csikorgó talpakkal kilőjön, amikor zöldre vált a lámpa.

KRESZ-feszt a szombathelyi KRESZ-parkban
Mikor vált már a lámpa?
Tánczos Mihály

A rendőrség közleménye a programról

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság kezdeményezésére indított programra azon intézmények kaphattak meghívást, amelyek munkájukkal aktív szerepet vállaltak és vállalnak a főkapitányság által meghirdetett vetélkedőkön, pályázatokon.

Az ovik közül a Margaréta Óvoda, az Aréna Óvoda, a Donászy Magda Óvoda és a Napsugár Óvoda, az iskolák közül pedig a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola, a Szentpéterfai Horvát-Magyar Kétnyelvű Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Reguly Antal Általános Iskola, valamint az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ fogadta el a meghívást. Ezáltal közel kétszáz gyerkőc napját tették színesebbé a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

KRESZ-feszt a szombathelyi KRESZ-parkban
Add az ujjad, megmondom ki vagy!
Tánczos Mihály

Kollégáink délelőtt az ovisokat várták, délután pedig az általános iskolás diákoknak szerveztek látványos, szórakoztató és nem utolsó sorban tanulságos programokat. Az esemény nemcsak a kikapcsolódásról szólt, hanem játékos formában ugyan, de számos közlekedésbiztonsági szabályra is felhívta a kicsik figyelmét. A prevenciós jellegű, baleset-megelőzésre és bűnmegelőzésre fókuszáló foglalkozásokat a legkisebbek is nagy érdeklődéssel fogadták. A tanulást nem lehet elég korán elkezdeni. A cél az, hogy a program résztvevői minél több hasznos ismeretre tehessenek szert.

KRESZ-feszt a szombathelyi KRESZ-parkban
KRESZ-feszt a szombathelyi KRESZ-parkban
Tánczos Mihály

Az esemény eredményes végrehajtásában stratégiai partnerként a rendőrség mellé állt a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége is. Ezen kívül a főkapitányság számíthatott a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és az AGORA Gyermekek Háza munkatársainak támogatására is.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet