Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Külföldről behozott autót ígért, de csak lenyúlta a milliókat

Négy megyében – köztük Vas megyében is - hat sértettet csapott be. Börtön vár rá.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2018 februárjától 2018 szeptemberéig terjedő időben, négy megyében – köztük Vas megyében is - hat sértettet csapott be és tőlük összesen 4.850.000 forintot csalt ki, mely nem térült meg.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A vádirat szerint a sértettek megbízták a vádlottat, hogy nekik külföldről személyautót, motorkerékpárt, autóalkatrészeket hozzon be, és megállapodtak a teljesítés határidejében is.

A sértettek a szerződés megkötésekor előleget fizettek a vádlottnak 100.000 forinttól 2,5 millió forintig (8.000 euró) terjedő összegben.

Ezt meghaladóan a vádlott internetes oldalon eladásra kínált használt személygépkocsit 18.000 euró vételáron. A hirdetésre jelentkező sértettet a vádlott megtévesztette, és tőle 1 millió forint foglalót vett át, és vállalta, hogy az adásvételi szerződés megkötése után az autót a sértettnek átadja.

A vádlottnak azonban nem állt szándékában a megbízási szerződések teljesítése, illetve az autó eladása, hanem csak az előleget, illetve foglalót akarta a sértettektől kicsalni.

Miután a vádlott átvette a sértettektől a pénzt, a szerződésben vállaltakat nem teljesítette, hanem elérhetetlenné vált.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és a korábbi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetései végrehajtásának elrendelését indítványozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés