Különböző módszerekkel csalt ki autókat és telefonokat az eladóktól egy Vas megyei férfi

A férfi most két társával együtt bíróság elé áll.

Más bűncselekmények mellett többrendbeli csalással is vádolja a Szombathelyi Járási Ügyészség azt a rovott múltú férfit, aki a vádirat szerint 2022 novemberétől 2023 májusáig – részben két társával – különböző módszerekkel csalt ki autókat, mobiltelefonokat és egyéb ingóságokat a sértettektől.

Az egyik módszer szerint a vádlottak online piacon meghirdetett ingóságok vevőjeként vették fel a kapcsolatot a sértettekkel. Az áru megtekintésekor közölték, hogy megvásárolják azt, és a vételárat rögtön utalják, majd az átutalás megtörténtéről a telefonjukon mutattak képernyőfotót. Átutalásról azonban a vádlottak valójában nem intézkedtek, viszont az árut a megtévesztett eladóktól átvették.

Ezzel a módszerrel a vádlottak 20 sértettnek több mint 11,5 millió Ft kárt okoztak.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló