Nagy bulival ünnepelték egy irodalomtörténész szülinapját Szombathelyen

Fűzfa Balázs 60 lett. Az emberek pedig összegyűltek, hogy ünnepeljék azt a sok mindent, amit ő az irodalom megszerettetéséért tett.

Az ünnepséget a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban tartották. Voltak ott barátok, kollégák, a szombathelyi egyetem és Vas megye vezetői, és még sok mindenki más.

Meghallgathattunk számos ünnepi beszédet, az ünnepelttel is beszélgettek, aztán ajándékokkal halmozták el – kapott fűzfát is, elvégre kertészkedni is szeret.

Az est fő műsorszáma Fűzfa Balázs egyik nagy projektjét elevenítette fel, a 12 legszebb magyar vers kiválasztást, amelyeket Jordán Tamás szavaltatott el a diákokkal Több száz diákot szavaltatott meg Jordán Tamás a Derkóban 2018. May 11. 11:25 . A verseket most Falusi Anikó (ének), Lutor Katalin és Pusztay János tolmácsolásában hallgathattuk meg.

Végül jött a buli, a pohárköszöntők, a torta...

Fűzfa Balázs 60 - Berzsenyi könyvtár
Pusztai János, Fűzfa Balázs és egy ajándék. Kattintson a képekre a galériához!
Kovács Dávid
Fűzfa Balázs 60 - Berzsenyi könyvtár
Sokan voltak.
Kovács Dávid
Fűzfa Balázs 60 - Berzsenyi könyvtár
Kicsit el is érzékenyültek.
Kovács Dávid
Fűzfa Balázs 60 - Berzsenyi könyvtár
Mindenki aláírta
Kovács Dávid

Ismerje meg Fűzfa Balázst!

Dr. habil. Fűzfa Balázs (1958) irodalomtörténész.
Az ELTE Savaria Egyetemi Központ docense, a Savaria University Press kiadó igazgatója, a BÁR c. társadalomtudományi folyóirat főszerkesztője. Szakterülete a tankönyvírás, a XIX. század magyar irodalma, illetve Ottlik Géza életműve és az élményközpontú irodalomtanítás programja, az azonos nevet viselő könyvsorozat szerkesztője.

A Szombathelyi Tudományos Társaság elnöke (2015-től). Az MTA VEAB Irodalomtudományi Munkabizottságának alelnöke (2009-től). A Weöres Társaság társelnöke, a Berzsenyi Társaság és a Magyar Olvasástársaság elnökségi tagja (utóbbié 2001–2003-ig). Két és fél évtizede társadalomtudományi folyóiratok főszerkesztője (Jelentkezünk, BÁR). 2013-ban Innovációs Díjat, Kiemelkedő Kulturális Munkáért I. Díjat kapott, továbbá elnyerte „A Pannon Tudományos Nap legjobb (plenáris) előadása” címet (MTA VEAB, PEAB)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet