Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Különös visszaeső és társa rabolt ki tinédzsereket a Fő téren

10 évet kapott az elsőrendű vádlott.

A tényállás szerint a vádlottak 2020. július 4-én a hajnali órákban belekötöttek a szombathelyi Fő téren zenét hallgató négy fiatalba. Az alig több mint 3 hónapja szabadult, különös visszaeső 23 éves I. rendű vádlott egy svájci bicskával fenyegette a kiskorú sértetteket, miközben felszólította őket a pénzük átadására. Az I. rendű vádlott felszólítását a társa is elismételte - közölte szerdán a Szombathelyi Törvényszék.

A három kiskorú sértett a vádlottak fenyegető magatartásától, és a késtől megijedtek és átadtak a vádlottaknak összesen 10.400 forint készpénzt. A negyedik kiskorú sértett közölte a vádlottakkal, hogy nem adja oda a pénzét, emiatt az I. rendű vádlott nagy erővel arcul ütötte őt. A fiatal sértett erre sem adta oda a vádlottaknak a nála lévő pénzt.

Ezt követően a vádlottak a telefonok átadására szólították fel a fiatalokat, miközben a kést az I. rendű vádlott az egyik sértett mellkasa fele irányította és közölte, hogy ült már börtönben és leszúr bárkit, míg a társa megütötte a kiskorút. A sértett a bántalmazás és a fenyegetés hatására átadta a vádlottaknak a 70.000 forint értékű mobiltelefonját, amit a vádlottak eltulajdonítottak. A vádlottak a másik sértett által átadott telefont – mert azt alacsony értékűnek tartották – visszaadták a sértettnek.

A vádlottak a harmadik sértettet felszólították, hogy mutassa meg a pénztárcáját, amit meg is tett és átadta nekik az abban lévő 10.000 forintot. Ezután a II. rendű vádlott ököllel megütötte, míg társa a kést a nyakához szorította és közölte, hogy bárkit le tud szúrni, nem fél.

Az I. rendű vádlott, mielőtt társával együtt elhagyta a helyszínt, még megfenyegette a sértetteket, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni. A nyomozó hatóság megtalálta és a vádlottaktól lefoglalta az elrabolt értékeket, így a sértettek kára megtérült.

A Szombathelyi Járásbíróság a letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségét 3 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, 1 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletében és 4 rendbeli kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletében állapította meg, amelyeket társtettesként követtek el. A bíróság ezért az I. rendű vádlottat, mint különös visszaesőt, halmazati büntetésül 10 év fegyházra, a II. rendű vádlottat halmazati büntetésül 6 év 6 hónap fegyházra ítélte.

Az ítéletet az ügyész mindkettő vádlott vonatkozásában tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik a kiszabott szabadságvesztés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést. A bíróság mindkettő vádlott letartóztatását fenntartotta. Az ügyész a döntést tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik szabadlábra helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra