Lágyékon rúgta a biztonsági őrt, lefejelte a kocsivizsgálót a szentgotthárdi vasútállomáson

És még kábítószer is volt nála.

A Körmendi Járásbíróság kétrendbeli garázdaság vétsége és 1 rendbeli kábítószer birtoklásának vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év letöltendő fogházra ítélt egy büntetett előéletű férfit. Kötelezte továbbá 452 161 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott 2022. október 25-én este a szentgotthárdi vasútállomás parkolójában tartózkodott, amikor szóváltásba keveredett az ott személy- és vagyonőri feladatokat ellátó tanúval. A vádlott ennek során hangosan, trágár kifejezésekkel illette a tanút, valamint egy alkalommal ágyékrészen meg is rúgta őt.

A tanú ekkor cselekménye abbahagyására szólította fel a vádlottat, ennek ellenére ő többször a tanú irányába rúgott, aki ki tudott térni azok elől.

A vádlott 2023. január 16-án délelőtt a szentgotthárdi vasútállomás 3-as számú peronján szóváltásba került az ott feladataikat ellátó alkalmazottakkal. Ekkor odalépett hozzájuk a helyszínen kocsivizsgálói feladatokat ellátó tanú és távozásra szólította fel őt. A vádlott egy hirtelen mozdulattal lefejelte a tanút, akinek a vádlott általi bántalmazás következtében felrepedt a felső ajka.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban – így különösen a vasútállomáson tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsenek. Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek