Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lagzi Lajcsi adakozni kezd, míg a másodfokú ítéletre vár

Egy piacon értékesíti festményeit Galambos Lajos. Áruba bocsátotta többek között a Picasso-rajzról készült litográfiát is.
Mint ismert, egy héttel ezelőtt a zenészt jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Lagzi Lajcsit September 15. 11:44 ítélték. Víz-, gáz- és áramlopással, va­lamint hivatali vesztegetéssel vádolták. Miután fellebbezett, másodfokon várja, hogy kiderüljön az igazság.

„Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon” – nyilatkozta Lajcsi a Blikknek .

Vasárnap a budaörsi használtcikkpiacon árulja majd értékes dolgait, a bevétel teljes egészét pedig alapítványoknak utalja. ”Nagyon hálás vagyok a piac vezetésének, mert nem kértek helypénzt, ők így tudják támogatni a jó ügyet” – tette hozzá Lajcsi.

Arról is beszélt, hogy milyen tárgyakat visz ki. „Van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint. Ezenfelül két kép is van, amelyeket a lányom, Boglárka festett, ezek ötvenezer forintról indulnak. Viszek még egy harmonikát, amelyet hatvanötezer forintnál olcsóbban nem adnék el, de lesznek még érdekes dolgok. A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul, és amin nagyon kalandos úton került hozzám” – mondta a portálnak a zenész.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra