Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Devizakárosult kisgyermekes családnál kapcsoltatta ki az áramot a lakás vevője karácsony előtt

Sötétben várják az ünnepeket.

December 21-én, három nappal karácsony előtt posztolt az esetről a Facebookon Czeglédy Csaba városi képviselő, aki történetesen a szociális és lakásbizottság elnöke.

Egyszercsak becsöngetett hozzájuk egy ismeretlen ember

Mint írja, a kisgyermekes család fordult hozzá, mert az ö választókerületében laknak. Nemrég a család lakását elvitte a bank, erről végrehajtási jegyzőkönyvet vettek fel, de egyelőre maradhattak a lakásban.

Pár hete becsöngetett hozzájuk egy számukra ismeretlen ember, aki közölte, hogy megvette a lakást, és "takarodjanak, különben háború lesz" - írja Czeglédy. A család ekkor kereste meg a képviselőt, az önkormányzat pedig elindította a krízishelyzet miatti eljárást.

Kiderült azonban, hogy a tulajdoni lap szerint a lakásnak hivatalosan még mindig az édesapa a tulajdonosa, a tulajdoni lapon széljegyzetben sem szerepelt semmi. Az önkormányzat így nem tudott számukra szociális bérlakást kiutalni, hiszen hivatalosan van lakásuk, de Czeglédy azt is közölte velük, hogy senki sem teheti ki őket a lakásból.

Áram nélkül karácsonykor

A család tegnap (december 20-án, pénteken) megint megkereste a képviselőt, azzal, hogy nincs áram a lakásban. Kiderült, hogy közben a vevő neve széljegyzetben felkerült a tulajdoni lapra, a vevő a végrehajtási jegyzőkönyvvel bement az áramszolgáltatóhoz, ahol - mivel a lakásban előrefizetős mérő van felszerelve - érvénytelenítették az előző kártyát, és kikapcsolták az áramot a lakásban.

A család most áram nélkül maradt, úgy, hogy az ünnepek alatt nem várható érdemi lépés az ügyben. A másik fél, a vevő véleményét nem ismerjük, de kíváncsiak lennénk arra is.

(A címlapkép illusztráció.)

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra