Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszavazták a lakástakarékok kivégzését

Akár már holnap érvénybe léphet a törvénymódosítás. Szombathelyen nem tapasztaltunk rohamot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden megszavazta a parlament: vége a lakástakarékok állami támogatásának. A törvényjavaslatot hétfőn, egyéni képviselői indítványként Bánki Erik, fideszes képviselő nyújtotta be, ma pedig már különleges eljárásban az Országgyűlés 125 igen, 49 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül el is fogadta a javaslatot.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A módosítás kivételes eljárásban tárgyalta az országgyűlés, ha a köztársasági elnök aláírja, azonnal hatályba is lép, akár már szerdától.

Új és használt lakásra, lakásfelújításra, bővítésre is felhasználható volt a megtakarítás
Mészáros Zsolt

A több mint húsz évig működött program a lakástakarék-pénztárakba befizetett összegekhez 30 százalékos, maximum évi 75 ezer forintos állami támogatást adott. A módosítással az állami támogatást vették ki a rendszerből, a törvényjavaslat szerint a konstrukció nem volt kellő hatékonyságú és az elmúlt időszakban nem szolgálta olyan aktívan és eredményesen az otthonteremtést, mint elvárták volna, emellett pedig 2010 óta 60 milliárd forint extraprofitra tettek szert a programot működtetők és forgalmazók.

Miután a javaslat nyilvános lett, az emberek megrohanták a lakástakarékokat, a módosítás ugyanis a hatályba lépés előtt megkötött szerződéseket nem érinti, így azokat sem, amiket korábban kötöttek.

A lakástakarékok egyébként megmaradhatnak, de állami támogatás nélkül. Szakértők szerint a pénztárak valószínűleg új konstrukciókat dolgoznak ki, de az biztos, hogy azok kedvezőtlenebbek lesznek, mint a most megszüntetett rendszer.

Szombathelyen elmaradt a roham

Néhány országos média nagy rohamról számol be a Fundamenta fővárosi irodáiban. Munkatársunk koradélután benézett néhány szombathelyi OTP-fiókba és más bankokba, de normális üzletmenetet, illetve az azt alig meghaladó ügyfélforgalmat tapasztalt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés