Lakóautó hajtott árokba Keléden

A szűk úton felázott padkára hajtott a sofőr, ahonnan már nem tudta visszakormányozni a lakóautót az úttestre. Az idős sofőr bízik abban, hogy néhány nap alatt megjavítják a járművet egy magyar szervizben és karácsonyra már Hollandiában lehet.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Keléden, a Hunyadi utcában. Egy magyar rendszámú Fiat Laika lakóautó tartott Szalapa felől Jánosháza irányába. Az autót vezető 70 év feletti holland férfi felázott padkára hajtott és a járművet már nem tudta visszakormányozni az úttestre.

Fiat lakóautó hajtott árokba Keléden
TM/Nyugat.hu

A jármű végül autóbeálló szélének ütközve állt meg. Az árok átfolyója valószínűleg évek óta nem lett kitisztítva, ezért a lakóautó nagyobb mennyiségű sarat tolt maga előtt, ami csillapította az ütközés erejét.

Fiat lakóautó hajtott árokba Keléden
TM/Nyugat.hu

A sofőr karcolás nélkül megúszta az esetet. Mint elmondta, évek óta Magyarországon él és most a családjához indult, Hollandiába. A férfi nem sietett, a több, mint ezer kilométeres utat három nap alatt akarta megtenni. Nem aludt el a volánnál, hanem egy szemből érkező jármű miatt húzódott az út szélére, de nem számolt a felázott padkával.

Fiat lakóautó hajtott árokba Keléden
TM/Nyugat.hu

Tapasztalatunk alapján sok kamion is használja ezt az utat és két nagyobb jármű tényleg nagyon nehezen fér el egymás mellett.

Egy kamion vezetője megállt és felajánlotta, hogy "kirántja" az árokból a lakóautót, azonban a szorult helyzetbe került sofőr ragaszkodott a szakszerű autómentéshez még akkor is, ha azért fizetnie kell. A következő képen látszik az is, hogy valóban nem túl széles az úttest két járműnek.

Fiat lakóautó hajtott árokba Keléden
TM/Nyugat.hu

A Fiatot végül valóban autómentő szabadította ki a "mocsárból". Kiderült, hogy a futómű rongálódása miatt a lakóautó üzemképtelenné vált. A tulajdonosa azonban bízik abban, hogy egy magyar szervizben néhány nap alatt megjavítják a járművét és a karácsonyt már a szeretteivel töltheti.

Fiat lakóautó hajtott árokba Keléden
TM/Nyugat.hu

A férfi elmondta azt is, hogy munka miatt él évek óta Magyarországon és szeret is itt tartózkodni. A férfi mindenkinek megköszönte a segítséget, aki próbált segíteni neki a baleset után.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló