Lakosságarányosan Vas megyében sok baleset történik

A legkevesebb Borsod-Abaúj-Zemplénben volt.

A múlt év második negyedévében a járványkorlátozások enyhülésével nőtt az autóforgalom, ezáltal több baleset történt - derül ki a KSH 2021 első kilenc hónapjára vonatkozó, lakosságarányos adataiból. A szóban forgó időszakban 10 647 baleset következett be az országban, ez 1,6 százalékos növekedésnek felel meg az egy évvel korábbihoz képest. Hét megyében azonban az előző évhez hasonlóan tovább csökkent a balesetek háromnegyed éves száma.

A népesség számához viszonyítva Veszprém megyében volt a legtöbb baleset, tízezer lakosra 13,5 baleset jutott, szemben a 10,9-es országos átlaggal. Vas megye a második 13,1 balesettel, Budapest a harmadik 12,9-es eredménnyel. Az országos átlag feletti mutatója van még Zala, Bács-Kiskun, Somogy és Heves megyének, itt 10 ezer lakosra jutó balesetszám 11,4-12,6 között mozgott. A legkevesebb baleset Borsod-Abaúj-Zemplénben következett be, a megyében lakosságarányosan 8,5 baleset történt – írja a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek