Sok a kátyú és nagy a forgalom a Kárpátiban

Leginkább a kátyúk, a megnövekedett forgalom és a járdahiány bosszantja a szombathelyi utca lakóit.

Lakossági fórumot tartott körzetében Lazáry Viktor alpolgármester kedden délután, a Kárpáti Kelemen utcában. Viszonylag sok lakos gyűlt össze, legtöbben az út minőségéről, a megnövekedett forgalomról és a sebességhatárok figyelmen kívül hagyásáról beszéltek.

Az érkező alpolgármestert rögtön bombázni kezdték a kérdésekkel, aki hamar felhívta a figyelmet arra, hogy a problémákat is meghallgatja, viszont első sorban most a járda felújítása miatt van itt, mivel többen keresték őt különféle egyéni problémákkal.

Lakossági fórum - Lazáry Viktor Kárpáti Kelemen utca
Lazáry Viktort sokan kérdezgették
Garai Antal Atom

Hűvös volt az idő, így sokan, ahogy választ kaptak kérdéseikre, már haza is mentek. A mellettünk álló pár ember is így tett, miután meghallgatták, hogy évente 200-250 millió forintot kell beosztania a városnak az útjavításokra, s természetesen minden képviselő a saját körzetét fejlesztené leginkább. Az útjavítás kérdéskör ezzel le is zárult.

Túl nagy a forgalom

Jelenleg a Kárpáti Kelemen utcában a Márton Áron és a régi Árpád utca közt nincs járda, ezt hiányolják legjobban a lakók, mivel a gyerekeknek, a felnőtteknek és időseknek nap mint nap az úttesten kell gyalogolniuk, a forgalom pedig megnőtt. Úgy saccolják, hogy legalább harminc százalékkal. Azt mondják azért, mert a Liget utcából már nem hajthatnak ki a Dolgozók útja felé ( erről írtunk itt Óránként 400 autó robogott át a fahídon 2012. April 06. 12:28 ). Ketten is hozzáteszik, hogy reggel legalább három lámpaváltást kell megvárni a Haladás pályánál, hogy rákanyarodjanak a Rohoncira. Inkább mindenki erre jár Toronyba, Sébe, Oladra, Ausztriába.

Lakossági fórum - Lazáry Viktor Kárpáti Kelemen utca
A Márton Áron utcától a régi Árpád utcáig nincs járda egyik oldalon sem
Garai Antal Atom

Vannak akik egyirányúvá tennék az utcát, mások szerint ez csak gyorsítaná az autósokat, mert nem lenne szembejövő forgalom. Van aki szerint a fekvőrendőr lenne a legjobb megoldás, de hamar megtudjuk, hogy ez egy gyűjtőút, azon pedig nem lehet fekvőrendőr. A szakasz egyirányúvá tételéhez aláírásgyűjtést kellene csinálni, ha a lakók túlnyomó többsége - kilencven százaléka - ezt szeretné, akkor megvizsgálják az ügyet. Lazáry elmondja, hogy a város teljes közlekedési rendszerét felülvizsgálják a közeljövőben, amiben figyelembe veszik a lakossági észrevételeket is.

Nem lesz itt kilencven százalékos egyetértés - mondja mellettünk egy idős férfi, szerinte az egyirányú út nem megoldás. Közben bejártuk a terepet, a lakók, a képviselő, a járdafelújítást végző kivitelező, és az önkormányzat szakértői. Páran jelzik aggodalmaikat, hol a víz folyása rossz, hol az árok túl keskeny, mindent megvizsgálnak majd, jegyzeteltek, ahol kell módosítanak, javítanak. - mondják a szakértők.

A jövő évi költségvetésbe már bekerülhet az utca járdafejlesztéseinek tervezése, a lakosok azt is elmondták, hogy hova kellene még járda, illetve melyik szakaszokon felesleges, hogy mindkét oldalon legyen, a szakértők jegyzetelik.

Lakossági fórum - Lazáry Viktor Kárpáti Kelemen utca
Környékbejárás
Garai Antal Atom

Az anyagi lehetőségekhez mérten tudnak csak fejleszteni, amelyek az itteni utcák esetében különösen indokoltak, az elmúlt húsz évben a peremkerületek méltatlanul el lettek hanyagolva - mondta el Lazáry. Sokan ezt hallva örültek, páran csak halkan megjegyezték, hogy ebből sem holnap lesz útjavítás. Pedig szükséges lenne, a helyenkénti kátyúkat nem lehet mindig elkerülni, az út keskeny, így a presszó előtti kis gödrökbe is percenként belehajt egy-egy autó, igaz itt lassítanak, úgy mintha fekvőrendőr lenne. Ha betartják a harmincat annyira még nem üti meg a kereket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Óránként 400 autó robogott át a fahídon

Megszólal a szombathelyi Liget utcai tábla ügyében Lazáry Viktor, a környék önkormányzati képviselője.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet