Megszűnik a Lamantin Jazz Fesztivál sátra a Fő téren

Az utóbbi években annyira meleg volt, hogy a zenészek sokszor már játszani sem nagyon tudtak.

Június 24-én, vagyis most vasárnap indul az idei Lamantin Jazz Fesztivál, ami egészen pontosan a 19. a sorban. A Fesztivál mellett idén is lesz improvizációs tábor, meg jön a magyar és nemzetközi jazz élet apraja-nagyja. Mutatom máris az idei fellépők közül az egyik kedvencemet.

Most, hogy mindenki elindította a Kéknyúl fülbemászó funky jazz muzsikáját sorolom is a többi tényt a Lamantinnal kapcsoltban.

Az utóbbi pár évben eszméletlen meleg volt a Fő téren felállított sátorban. Ez néha olyan mértéket öltött, hogy a zenészek már már játszani sem tudtak a technika pedig az összeomlás szélén táncolt.

Ezért döntöttek úgy, hogy idén megszűnik ez a helyszín. Helyette beköltöznek a Sportház falai közé.

A többi helyszín pedig marad. Vagyis a Bartók teremben, a Zsinagóga udvaron, és a Weöres Sándor Színházban szól majd a jazz.

20 koncert és 46 fellépő adja az idei Lamantin gerincét.

Az improvizációs táborban 119 diák tanul majd, 13 tanár segítségével. A legmesszebbről Dániából érkezik majd egy hallgató. A legidősebb diák 61, a legfiatalabb 12 éves lesz.

A fesztivál 25 millió forintos költségből született meg, ebből 10 millió forintot a város vállalt be.

A részletes programért ide tessék kattintani .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra