Lángokban áll a Mecsek, épületekbe is belekapott a tűz

Nagy területen ég az erdő és a bozótos Pécs külterületén, az Akó dűlőben. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint épületekbe is belekapott a tűz, amely gyorsan terjed az erős szélben.

A nagy erőkkel kivonuló pécsi, szigetvári és komlói hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. További egységek is elindultak a helyszínre. Az autóforgalom fékezésére is szükség van, mert a szűk utcákban a kiérkező tűzoltóautóknak önmagában is nagyon nehéz közlekedni.

Egy helyi lakos arról számolt be, hogy az ő kertjét is porrá égette a tűz, illetve több más kertet, sőt házat is elpusztított. A lángoknak már több gócpontjuk is van, amelyeket a tűzoltók megfeszített erőkkel próbálnak eloltani. Az egységek ahonnan csak tudnak, próbálnak vizet nyerni az oltáshoz, ebben a Tettye Forrásház autói is a segítségükre siettek.

A közelben több lakóház is van a hétvégi házak mellett, ezeknek tulajdonosai aggódnak ingatlanuk biztonságáért, mert a lángok nagyon közel vannak hozzájuk. A tűz a nagy szél miatt folyamatosan terjed, kap bele a környező házakba, a megyéből minden mozdítható egység a helyszínen van – írja a bama.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek