„Lány lett” Benjiből, az apró yorkiból

Egy nem mindennapi történettel jelentkezünk a Szombathelyi Állatkórházból.

Benji, a yorki boldogan élte mindennapjait gazdáival Tapolcán, néhány hónapja azonban furcsán kezdett viselkedni. Ez természetesen gazdáinak is feltűnt, így azonnal elvitték egy helyi állatorvoshoz, ott azt javasolták, hogy ivartalanítsák a kutyát.

Hegedüs-Zsemberi Zsuzsanna

Ezt meg is tették, de rövid időn belül felfigyeltek egy csomóra a heréinél, ami egyre nagyobb és nagyobb lett, ahogy teltek a hónapok, vérzett is az egyik heréje. Mivel Benji egyre rosszabbul lett, gazdái úgy döntöttek, inkább elhozzák a Szombathelyi Állatkórházba.

Itt rögtön ki is derült a citológia után, hogy egy rosszindulatú mastocytomáról, vagyis hízósejtes daganatról van szó. Így nem is tétováztak, megműtötték és egy ökölnyi nagyságú daganatot operáltak ki az apró kutyából. De ez még nem minden.

Műtét után.
Hegedüs-Zsemberi Zsuzsanna

„Ez egy rettegett daganat, olyan agresszív volt Benji esetében, hogy teljesen begyulladt a környéke. Ráadásul a pénisze mellett volt, így azt is le kellett operálnunk, nehogy átterjedjen és később kiújuljon” – mondja dr. Varjú Gábor.

Tehát tulajdonképpen nősténnyé lett operálva Benji, egy húgycsősipolyt alakítottak ki neki. A műtét után elkezdték a kemoterápiát is gyógyszer formájában, emiatt megváltozott a szőre színe, de egyébként nagyon jól érzi magát a bőrében, hatalmas az étvágya is.

Ezüstből barna lett a szőre.
Hegedüs-Zsemberi Zsuzsanna

„Nagyon cuki, úgy pisil, mint a lányok, de közben felemeli a lábát. Rögtön a műtét után láthatóan jobban volt. Kértük, hogyha valamit még látnak, szedjék le, így több elváltozást is eltávolítottak, négy-öt helyen volt vágva-varrva” – meséli gazdája, Hegedüs-Zsemberi Zsuzsanna.

Eddig kétszer voltak kontrollon, mindent rendben találtak Benjinél. A gyógyszeres kemoterápiát még egy-két hónapig folytatják, aztán ismét eljönnek Szombathelyre, hogy megvizsgálják és az eredmények alapján megbeszélik majd, hogyan tovább.

Közös pihenés – Mindenki boldog, hogy Benji újra a régi.
Hegedüs-Zsemberi Zsuzsanna

„Azért javasolta a doktorúr a kemoterápiát, mert egy nagyon agresszív daganatról van szó, tehát nagyon gyorsan nőtt. Arra is nagy esély volt, hogy áttétet képez, de ez most már több mint valószínű, hogy nem történt meg, mert ez már látszódott volna” – mondja Zsuzsanna, aki rettentően boldog, hogy visszakaphatta kedvencét és újra teljes életet élhet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)