Jöjjön velünk és nézze meg az őszülő Szombathelyt!

Mészáros D. Zsolt kollégánk fogta a kameráját és bejárta a várost.

Lassan elmúlik a nyár és átveszi helyét a hűvös évszak. Bár a meleget még érezzük a bőrünkön, az ősz már megrángatta a fák leveleit. Egyre többet látni sárga leveleket gereblyéző embereket és a lenge ruházatot is melegebb váltja fel.

Nyárbúcsúztató
Az Ezredévi park elnyúló árnyai a reggeli napsütésben
Mészáros D. Zsolt

Az Ezredévi parkban lustán nyúlnak az árnyak és a fáradt sugarak keresztülvágnak a még zöld lombokon. Hamarosan azonban felölti új színes ruháját a park, majd ledobva azt, eltűnik a szikrázó fényjáték.

Nyárbúcsúztató
Az ősz színei
Mészáros D. Zsolt

A Perint-patak medrében még nyoma sincs az ősznek. Sőt úgy burjánzik a növényzet, mintha nem lenne holnap. Még nyílik néhány vadvirág is.

Nyárbúcsúztató
A Perint medrében burjánzik az élet
Mészáros D. Zsolt

A paneltömbök között már érezni a változást. A kis gesztenyefa levelei aranyban úsznak és a Bugás csörgőfa megbarnult terméseinek sokasága kíséri az arra sétáló embereket.

Nyárbúcsúztató
Szégyenlősen bújik a víztorony
Mészáros D. Zsolt

Akár egy elvarázsolt mini erdő, úgy feszülnek a Pelikán-park fái a kora őszi napsütésben. A Gyöngyös-patak melletti résznek különösen kísérteties a hangulata. Persze erre az érzésre ráerősítenek az ott tanyázó varjak is, melyek - azon kívül, hogy egyes egyedek intelligenciája egy hét éves gyermekével vetekszik - megjelennek rengeteg irodalmi műben és számos mitológiában is helyet kaptak.

Nyárbúcsúztató
Pelikán park sokszor varjaktól hangos része
Mészáros D. Zsolt

A házakat beborító borostyán és vadszőlő most kezd csak igazán szép lenni. Az ősz színeinek minden pompáját magába foglaló növények fürdőznek a reggeli fényben.

Nyárbúcsúztató
Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Bár a Csónakázótó nagyon szép ilyenkor is, de próbáltuk megkeresni az egyszerű, eldugott szépséget a városban.

Nyárbúcsúztató
Pihenő a lombok alatt
Mészáros D. Zsolt

A játszótér mászókájának lepattogott zöld festéke alól sárga részek látszanak ki, mintha az évszaknak tisztelegne. Érdekes kompozíciót alkotnak a fölé magasodó örökzölddel.

Nyárbúcsúztató
Zöld és zöld
Mészáros D. Zsolt

Ha hihetünk az időjósoknak akkor idén elmaradhat a vénasszonyok nyara is, ezért használjuk ki a jó időt, amíg lehet.

Nyárbúcsúztató
Őszülnek a fák. Bármelyik képre kattintva tekintse meg teljes galériánkat!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria