Jöjjön velünk és nézze meg az őszülő Szombathelyt!

Mészáros D. Zsolt kollégánk fogta a kameráját és bejárta a várost.

Lassan elmúlik a nyár és átveszi helyét a hűvös évszak. Bár a meleget még érezzük a bőrünkön, az ősz már megrángatta a fák leveleit. Egyre többet látni sárga leveleket gereblyéző embereket és a lenge ruházatot is melegebb váltja fel.

Nyárbúcsúztató
Az Ezredévi park elnyúló árnyai a reggeli napsütésben
Mészáros D. Zsolt

Az Ezredévi parkban lustán nyúlnak az árnyak és a fáradt sugarak keresztülvágnak a még zöld lombokon. Hamarosan azonban felölti új színes ruháját a park, majd ledobva azt, eltűnik a szikrázó fényjáték.

Nyárbúcsúztató
Az ősz színei
Mészáros D. Zsolt

A Perint-patak medrében még nyoma sincs az ősznek. Sőt úgy burjánzik a növényzet, mintha nem lenne holnap. Még nyílik néhány vadvirág is.

Nyárbúcsúztató
A Perint medrében burjánzik az élet
Mészáros D. Zsolt

A paneltömbök között már érezni a változást. A kis gesztenyefa levelei aranyban úsznak és a Bugás csörgőfa megbarnult terméseinek sokasága kíséri az arra sétáló embereket.

Nyárbúcsúztató
Szégyenlősen bújik a víztorony
Mészáros D. Zsolt

Akár egy elvarázsolt mini erdő, úgy feszülnek a Pelikán-park fái a kora őszi napsütésben. A Gyöngyös-patak melletti résznek különösen kísérteties a hangulata. Persze erre az érzésre ráerősítenek az ott tanyázó varjak is, melyek - azon kívül, hogy egyes egyedek intelligenciája egy hét éves gyermekével vetekszik - megjelennek rengeteg irodalmi műben és számos mitológiában is helyet kaptak.

Nyárbúcsúztató
Pelikán park sokszor varjaktól hangos része
Mészáros D. Zsolt

A házakat beborító borostyán és vadszőlő most kezd csak igazán szép lenni. Az ősz színeinek minden pompáját magába foglaló növények fürdőznek a reggeli fényben.

Nyárbúcsúztató
Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Bár a Csónakázótó nagyon szép ilyenkor is, de próbáltuk megkeresni az egyszerű, eldugott szépséget a városban.

Nyárbúcsúztató
Pihenő a lombok alatt
Mészáros D. Zsolt

A játszótér mászókájának lepattogott zöld festéke alól sárga részek látszanak ki, mintha az évszaknak tisztelegne. Érdekes kompozíciót alkotnak a fölé magasodó örökzölddel.

Nyárbúcsúztató
Zöld és zöld
Mészáros D. Zsolt

Ha hihetünk az időjósoknak akkor idén elmaradhat a vénasszonyok nyara is, ezért használjuk ki a jó időt, amíg lehet.

Nyárbúcsúztató
Őszülnek a fák. Bármelyik képre kattintva tekintse meg teljes galériánkat!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria