Lassan kiürül az ország: utoljára 2017-ben hagyták el ennyien

A legtöbben Ausztriába költöznek.

Ausztriába költözik a legtöbb magyar kivándorló, ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal most megjelent adataiból. Az országot elhagyó magyarok majdnem fele választja a nyugati szomszédunkat. Népszerű Németország is, oda a kivándorlók negyede költözik - írja az rtl.hu .

Tavaly 26.500-an hagyták el az országot, utoljára 2017-ben mentek el ilyen sokan. A kormány szerint a háború okozta bizonytalanság az egyik oka, hogy sokan külföldön vállalnak munkát.

A KSH most megjelent adatai szerint a Magyarországot elhagyók 44 százaléka ment Ausztriába. 25 százalék Németországot, 5-5 százalék Hollandiát és Svájcot, 4 százalék az Egyesült Királyságot választotta.

A mérleg mégis pozitív, nőtt ugyanis azon magyarok száma, akik külföldön születtek és Magyarországra költöztek - például az Ukrajnából elmenekülő magyarok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek