Elvették tőle a gyerekét, de a láthatáson sem vele foglalkozott, hanem inkább a gyámot fenyegette

Annyira kezdtek elfajulni a dolgok, hogy biztonsági őr is kellett.

A Szombathelyi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélt egy nőt, továbbá kötelezte 193.329 forint bűnügyi költség megfizetésére – áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.

A tényállás szerint a vádlott kiskorú gyermekét a gyámhivatal nevelésbe vette, a gyermek részére gyermekvédelmi gyámot rendeltek ki. A vádlott hetente, majd havonta egyszer, felügyelet mellett tarthatott személyesen kapcsolatot gyermekével.

A sértett, mint gyermekvédelmi gyám a kapcsolattartásokon minden alkalommal részt vett, a szülőkkel való kapcsolattartás figyelemmel kísérése, és szükség szerinti elősegítése a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 86. § (1) bekezdés c) pontja alapján a sértettnek törvényben előírt feladata volt.

A vádlott a kapcsolattartásokon a gyermekkel alig foglalkozott, a saját sérelmeit hangoztatta, a gyermekvédelmi szakembereket kritizálta, indulatos, kiszámíthatatlan magatartása miatt 2019 szeptemberétől biztonsági személyzet részvétele mellett került sor a látogatásokra.

A vádlott 2020. július 16-án a Gyermekvédelmi Szakszolgálat szombathelyi épületében történő kapcsolattartáson ismét indulatosan viselkedett, egyre emeltebb hangnemben kiabált. A sértett figyelmeztette a vádlottat, hogy ne viselkedjen indulatosan és agresszíven, mert ezzel a gyermekben félelmet kelt, mire a vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ő lesz az első, aki a temetőben végzi, és a vádlott fog gondoskodni erről.

Mivel a vádlott a fenyegetőzést a jelen lévő biztonsági őr felhívására sem hagyta abba, és magatartásával a kapcsolattartás folytatását ellehetetlenítette, a sértett azt azonnal felfüggesztette, a biztonsági őr pedig kikísérte a vádlottat az épületből.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek