Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az este, amikor rányitott szerkesztőségünkre a brit nagykövet

Iain Lindsay-vel elbeszélgettünk többek között a szabad sajtóról és a Nemény-Balázsy párbajról. Kapott egy Micimackót, és az Önök számára is van egy üzenete.

Kedden este magas rangú, de annál kedvesebb vendége volt szerkesztőségünknek.

Nem más nyitotta ránk az ajtót, mint Iain Lindsay, aki 2016 márciusa óta látja el a brit nagyköveti feladatokat Magyarországon.

Körben ültünk, hogy beszélgessünk.
Mészáros D. Zsolt

A versmondásairól jól ismert diplomata ugyanis elkötelezett támogatója a független médiának, és meg szerette volna ismerni szerkesztőségünk működését és tagjait.

Mészáros D. Zsolt

Így aztán hosszan és kedélyesen elbeszélgettünk vele a politikáról, az önkormányzati választásokról, a Brexitről és nem utolsósorban a szabad sajtóról is.

Mészáros D. Zsolt

Elárulta egyébként, hogy nagyon kíváncsi volt a szombathelyi politikai helyzetre is, ezért találkozott még a délután folyamán az ellenzék polgármesterjelöltjével, Nemény Andrással és a Fidesz polgármesterjelöltjével, Balázsy Péterrel is. Ez pedig nem is olyan meglepő, hiszen köztudottan elég érdekes fordulatot vett a szombathelyi politika az év elején, amikor is átvette az irányítást az ellenzék, ezért az országos sajtó is előszeretettel foglalkozik a fejleményekkel.

Az ajándék Micimackó és a Nyugat-pólók
A nagykövet eredetileg nyelvész. Velünk együtt értékelte a csekély értelmű medvebocs kalandjait.
Mészáros D. Zsolt

Iain Lindsay nem távozott ajándék nélkül a szerkesztőségünkből. A diplomata két Nyugat-pólót és egy magyar nyelvű Micimackót is kapott. A magyarul is tanuló és beszélő diplomata így el tudja dönteni a nagy kérdést, hogy valóban jobb-e a Karinthy-féle fordítás, mint az eredeti A. A. Milne.

A közvetlen, jó humorú nagykövet még az este folyamán visszautazott a fővárosba.

Iain Lindsay a Nyugat.hu szerkesztőségében - szolidan sorba álltunk.
A végén szolidan sorba álltunk. Kattintson még több képért a szerkesztőségi látogatásról!
Mészáros D. Zsolt

A vele készült interjút nemsokára önök is olvashatják. Addig is van egy üzenet az önök számára:

Az egyetemen is előadott

Iain Lindsay kedden délután az ELTE Savaria Egyetemi Központ konferenciatermében tartott előadást a Brexitről. Elmagyarázta többek között, hogy pontosan mi is történik jelenleg Nagy-Britanniában, valamint beszélt arról is, hogy miként fogja érinteni a magyarokat és Magyarországot a Brexit, akár sikerül egyességet kötniük a briteknek az unióval, akár nem.

Iain Lindsay ELTE előadás
Mészáros D. Zsolt

Mindezt teltház előtt, ugyanis csurig megtelt a terem tanárokkal, hallgatókkal és több más érdeklődővel is. Plusz székeket kellett behozni, de sokaknak még így is a lépcsőn és a folyosón jutott már csak hely.

Iain Lindsay ELTE előadás
Kattintson még több képért az előadásról!
Mészáros D. Zsolt

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra