Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lázár János a Fidesz-korrupcióról, Fekete-Győr Lázár vadászkastélyáról, Tarlós a vagdalkozásról

Erős mondatokkal indult a hét, miután a háttérbe húzódott Lázár János keményen odaszólt párttársainak.

Címlapképünk nem is lehetne beszédesebb. A valamikor a Fidesz második emberének számító Lázár János az alföldi határban áll egy jelzőkövön. Mintha azt mutatná, ez az ő birodalma. Volt ő kancelláriaminiszter, a kormánypárt második embere, Orbán Viktor bizalmasa, a kényes ügyek elintézője.

Forrás: Youtube / Telexponthu

Mára ennyi maradt neki, az alföldi határ, a gumicsizma és a vadászkabát. Úgy hallani, túl nagyot akart, márpedig egy tekintélyuralmon alapuló rendszer nem viseli el, ha valaki a főnök fejére akar nőni.

Lázár most próbál visszatérni, és úgy tűnik, ehhez azt is vállalja, hogy nem csak burkoltan, de elég nyíltan üzen párttársainak. Hogy vegyenek vissza az urizálásból, és azt is érzékelteti, hogy ő elég sokat tud.

Lázárral a Telex készített videóinterjút, amiben érdekes mondatok hangzottak el. Lázár többek között kijelentette:

 • A háttérbe kerüléséről: „Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.”
 • Az ellenzékről: „Az a baj, hogy az ellenzék semmi másról nem szól, csak arról, hogy ne Orbán Viktor vagy ne Lázár János. De hogy másnak mi van, arra nincs válaszuk.”
 • Az Origo bedarálásáról: „Azóta a nemzeti oldal még rengeteg platformba tette be a kezét, meg a lábát. Tehát nem az Origo volt a célpont, csak.”
 • A költségvetési csalás gyanúja miatt vád alá helyezett Simonka Györgyről: „Nem az a probléma, hogy itt van, hanem hogy idekerült. Mármint hogy közénk került.”
 • Mészáros Lőrinc vagyonosodását „támadási felületnek” látja, de védhetőnek is, mert szerinte az, hogy a nemzeti erőforrások nemzeti kézbe kerüljenek, egy helyes irány.
 • A korrupcióról: „Sokat segítene a Fidesznek, ha nem lennének korrupciós ügyeik.”
 • Persze, azonnal jöttek a reakciók.

 • Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Lázár korrupciós kijelentéséről: „Akkor visszaadja a földjeit, a kastélyát és a dohánygyárát?”
 • Tarlós István volt budapesti főpolgármester: „János megint nekiállt vagdalkozni.”
 • Simonka György: „A bírósági tárgyalásomat idekeverni nemcsak övön aluli, de egy folyamatban levő ügyről ítéletet vizionálni szerintem még törvénytelen is.”
 • A történethez hozzátartozik, hogy Lázár már nem miniszter, Tarlós már nem főpolgármester, Simonka Györgynek pedig felfüggesztették a mentelmi jogát, az ügyészség eljárást folytat ellene költségvetési csalás miatt.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra