Lázár János maradhat az elnöke a Magyar Tenisz Szövetségnek, ami nyeli a milliárdokat

Orbán Viktor kérésére vette át a szövetség irányítását.

Lázár János az egyedüli jelölt, így a május 30-i tisztújító közgyűlésen nagy valószínűséggel őt választják meg a Magyar Tenisz Szövetség elnökének. Az építési és közlekedési miniszter 2020 óta vezeti a szövetséget, Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselőt váltotta - írta a 444.

A szövetségnél messze nem ideális a helyzet, Szűcs 2020-ban 3,5 milliárd forintos támogatást kért - ebből 2,5 milliárdot meg is kapott - a kormánytól, mert állítása szerint olyan pénzügyi helyzet állt elő, hogy az MTSZ már a béreket sem tudta kifizetni.

A pénzügyi gondok miatt Orbán Viktor felkérésére Lázár vette át az MTSZ irányítását, a későbbi miniszter pedig büntetőfeljelentést tett. A volt főtitkár ellen indított 252 millió forintos kártérítési pert azonban első- és másodfokon is elbukták, Richter Attilának pedig körülbelül 16 millió forintot kell kifizetniük. A lap megjegyzi, belső vizsgálatot, elszámoltatást és pénzügyi konszolidációt is ígért Lázár, erre már több mint 13 milliárd forintot költött a kormány.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek