Lech Walesa apróhirdetésben keres munkát

A volt lengyel elnök azt állítja, hogy a járvány anyagilag tönkretette.

A lengyel Szolidaritás mozgalom vezetője már jó ideje pénzügyi gondokkal küszködik. Apróhirdetésben keres munkát, és azt sem tartja kizártnak, hogy visszamegy villanyszerelőnek.

A nyolcvanas évek kommunistaellenes mozgalmának ikonikus figurája 2020 derekáig jól jövedelmező nemzetközi előadásokat tartott. Azóta – mint mondja – a koronavírus miatt foganatosított utazási korlátozások a csőd szélére sodorták.

Csődbe mentem, mert havonta 6000 złoty (470 ezer forint) a nyugdíjam, a feleségem pedig szintén havonta 7000 złotyt költ el – panaszolta Walesa korábban a lengyel lapnak, időközben azonban, augusztus óta járandóságát megháromszorozták.

Nem ez az első eset, hogy Walesa pénzügyi gondokkal küzd. Még tavaly februárban azt nyilatkozta, hogy munkát keres, mert a járvány elapasztotta a pénztárcáját.

Még legfeljebb fél év, és elmegyek alamizsnát koldulni a templom elé – mondta, sőt azt sem tartotta kizártnak, hogy visszatér eredeti szakmájához, a villanyszereléshez, amit 1967-ben a gdanski hajógyárban kezdett művelni, mielőtt 13 évvel később megalapította a Szolidaritás mozgalmat – írja az Index .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű