Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lech Walesa apróhirdetésben keres munkát

A volt lengyel elnök azt állítja, hogy a járvány anyagilag tönkretette.

A lengyel Szolidaritás mozgalom vezetője már jó ideje pénzügyi gondokkal küszködik. Apróhirdetésben keres munkát, és azt sem tartja kizártnak, hogy visszamegy villanyszerelőnek.

A nyolcvanas évek kommunistaellenes mozgalmának ikonikus figurája 2020 derekáig jól jövedelmező nemzetközi előadásokat tartott. Azóta – mint mondja – a koronavírus miatt foganatosított utazási korlátozások a csőd szélére sodorták.

Csődbe mentem, mert havonta 6000 złoty (470 ezer forint) a nyugdíjam, a feleségem pedig szintén havonta 7000 złotyt költ el – panaszolta Walesa korábban a lengyel lapnak, időközben azonban, augusztus óta járandóságát megháromszorozták.

Nem ez az első eset, hogy Walesa pénzügyi gondokkal küzd. Még tavaly februárban azt nyilatkozta, hogy munkát keres, mert a járvány elapasztotta a pénztárcáját.

Még legfeljebb fél év, és elmegyek alamizsnát koldulni a templom elé – mondta, sőt azt sem tartotta kizártnak, hogy visszatér eredeti szakmájához, a villanyszereléshez, amit 1967-ben a gdanski hajógyárban kezdett művelni, mielőtt 13 évvel később megalapította a Szolidaritás mozgalmat – írja az Index .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű