Lecsaptak a szombathelyi DJ-kre

A NAV a MAHASZ-szal karöltve ellenőrzött két szombathelyi diszkót és lecsaptak a notebook-okon tárolt zenékre.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vas a Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai szombat éjszaka két szombathelyi szórakozóhelyen tartottak ellenőrzést a MAHASZ szaktanácsadójának közreműködésével.

Az ellenőrzést kiterjesztették a szórakozóhelyeken zeneszolgáltatást nyújtó személyek technikai eszközeinek vizsgálatára is.

Ellenőrizték a DJ-k notebook-jait
nyugat.hu

A helyszíni, előzetes szakvélemény alapján a zeneszolgáltatáshoz igénybe vett laptopokon olyan zeneművek kerültek lejátszásra és tárolásra, melyek felhasználására engedéllyel nem rendelkeztek, a felhasználás tekintetében jogdíjat nem fizettek.

A Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság mindkét esetben lefoglalta a zeneműveket tartalmazó adathordozókat, a laptopokat, pendrive-ot, külső merevlemezt, és több mint 160 darab CD-t.

A zeneszámokat engedély nélkül szolgáltató személyek ellen a hatóság szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságához. A bűncselekményt elkövető személy akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló