Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Legfőbb Ügyészség ellen tüntettek Budapesten

Magyarország végképp rálépett a diktatúrához vezető útra - mondják.

A Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott demonstráción ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum képviselői egyaránt azt hangoztatták: Magyarország végképp rálépett a diktatúrához vezető útra azzal, hogy az ügyészség nem ítélte jogellenesnek ellenzéki képviselők bántalmazását egy közintézményben, az MTVA épületében.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy erről az útról akkor fordulhat vissza az ország, ha szolidárisak egymással, összefognak az ellenzéki pártok, a szakszervezetek, a civil szervezetek és a választók.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az ügyészség döntése mérföldkövet jelent a diktatúra felé vezető úton.

Szél Bernadett szintén független országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: "az ügyészség, Polt Péter (legfőbb ügyész), Orbán Viktor miniszterelnök és az egész maffia átlépett egy vörös vonalat" a döntéssel.

Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja emlékeztetett arra, hogy a párt az ügyészség épülete előtti területre a napokban felfestette a kivizsgálatlan ügyeket.

A Legfőbb Ügyészséghez meghirdetett Ismeretlen tettesek tüntetése elnevezésű ellenzéki demonstráció résztvevői Budapesten, a Nyugati téri felüljárón 2019. január 23-án.
MTI/Balogh Zoltán

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke a jövő legfőbb feladataként jelülte meg, hogy minden ellenzéki képviselő legyen szolidáris minden ellenzéki képviselővel, minden ellenzéki párt minden ellenzéki párttal, hozzátéve, hogy a következő két választáson (az európai parlamenti és az önkormányzati voksoláson) egy politikai alakzatot kell alkotniuk az ellenzéki pártoknak.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője azt mondta: soha nem gondolta volna senki, hogy a rendszerváltás 30. évfordulóján újra meg kell küzdeni a demokráciáért.

Ebben a helyzetben a legfőbb feladat, hogy az előttünk álló tavasz során az emberek megküzdjenek az európai Magyarországért - mondta.

Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Magyarország államformája ma diktatúra, Orbán Viktor pedig hazaáruló, mert egypárti kontrollt teremtett a közintézmények felett.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Polt Péter bűnüldöző szerv helyett bűnelkövető szervezetté tette az ügyészséget.

A demonstráció résztvevői nemzeti színű és európai uniós zászlókat lobogtattak, illetve MSZP-s, DK-s, momentumos lobogókat lehetett látni , továbbá a Liberálisok molinóit.

Az akció befejezése után mintegy száz tüntető elfoglalta a Nyugati téri felüljárót, vagyis blokkolták a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti forgalmat.

Mintegy fél óra elteltével a rendőrök a Lehel tér felé lekísérték a demonstrálókat, így újraindulhatott a közlekedés a felüljárón.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra