A legjobb mesék és szitkomok a kétezres évekből, amik már retrónak számítanak

Ha felismered ezeket a műsorokat, akkor már te is egy ikonikus gyerekkor részese lehettél.

Egy egész generációnak csenghet ismerősen a Cartoon Network, a Boomerang vagy éppen a Disney Chanel csatornája, amik egy egész generációt szegeztek a tévé elé a kétezres években.

Most összeszedtük azokat a meséket, amelyek elképesztő népszerűek voltak azoknak, akik ebben az időszakban élték a tinédzser éveiket.

Hannah Montana

Emlékszem azokra a kisiskolás évekre, amikor minden tolltartón és tornazsákon Hannah Montana arca nézett vissza.
YouTube

Talán nem túlzás azt mondani, hogy egy egész világ volt oda a sorozatban kettős életet élő tinisztárért. A műsort 2006-ban kezdték el sugározni, amiben a főszereplőt, egy 14 éves lányt Miley Cyrus alakította, akinek a legnagyobb titka az volt, hogy ő Hannah Montana.

A valódi neve Miley Stewart volt, de erről a titokról csak az apja, a testvére és a két barátja, Lilly és Oliver tudott. A 2011-ig futó sorozatban részesei lehetünk annak, hogy mennyire sikerült Mileynak a barátaival és családjával együtt megélnie a titkos popsztári karrierjét úgy, hogy közben megpróbáljon egy átlagos tinilány maradni.

A sorozat érdekessége az, hogy a Hannah Montana édesapját alakító Billy Ray Cyrus valójában Miley Cyrus igazi édesapja.

Totál Dráma Sziget

Az egyetlen reality, ami Alekosz nélkül is hatalmas sikert aratott.
YouTube

A mese konkrétan egy reality, ami egy kis kanadai szigeten játszódik a lepusztult Wawanakwa táborban. Huszonkét versenyző érkezik, akik mind nagyon színes egyéniségek, és ebből rengeteg konfliktus is lesz.

A huszonkilenc epizódból álló sorozat legtöbb részében részben kiszavaznak valakit, aki lesétál a Szégyenmólóra, felszáll a Balekhajóra, ami Lúzerfalvára megy.

Annak, aki szeretné megnyerni a 100 ezer dollár értékű fődíjat, annak rengeteg megpróbáltatáson, áskálódáson és hátbatámadáson kell keresztül mennie, a valóságshow-kat parodizáló rajzfilmben.

Dexter laboratóriuma

Dexter és Dee konfliktusát szerintem sok testvérpár átérezte.
YouTube

Egy újabb ikonikus mese a kétezres évek fénykorából, aminek az alapkonfliktusa rendkívül egyszerű: az alacsony, vörös hajú és szemüveges kisfiú titkos laboratóriumot épít a szobája könyvespolca mögé, ahová testvére, Dee, folyamatosan bejárkál és tönkretesz valamit.

Ez a konfliktus és az adok-kapok négy évadon keresztül húzódik, kiegészülve azzal, hogy Dexter iskolai ellenfele Mandark, aki szintén titkos laboratóriumot épít, szerelmes lesz a testvérébe, Dee-be. A mese egyszerűsége ellenére nagyon népszerű volt, és talán pont ez az egyszerűség adta meg azt a varázst, ami miatt ekkoriban mindenki felhangosította a tévét, amikor meglátta Dextert.

Varázslók a Waverly helyből

Azok akik még gyerekkorban varázslónak készültek, azok számára ez egy alapsorozat volt.
YouTube

Ez a fantasy-sitcom sorozat Miley Cyrus után egy újabb feltörekvő tinisztár, Selena Gomez karrierjének egy fontos állomása. A Russo testvérek, Alex, Justin és Max teljesen átlagos New York-i gyerekeknek tűnhetnének, de van egy titkuk, ami miatt mégsem mondható ez el róluk.

Ők ugyanis mind a hárman varázslótanoncok, akikre még rengeteg tanulás vár a négy évadot felölelő sorozatban. Amikor megpróbálják rávenni szüleiket, hadd használhassanak még több varázsigét életük megkönnyítése céljából,az események nem várt fordulatot vesznek.

Phineas és Ferb

Mindenki másképp tölti a nyári szünetet, de olyan tartalmasan senki nem tudja, mint ők ketten: Phineas és Ferb.
YouTube

A címszereplő egy egészen különleges zsenialitással rendelkező testvérpár, akik a nyár minden napján elgondolnak valamit, amit aztán megvalósítanak, mindezt a szüleik tudta nélkül.

Pihinesnek és Ferbnek van egy idegesítő a nővérük, Candace, aki mindig le akarja őket buktatni szüleik előtt. A mesének van egy mellékszála is, ahol a főszerepet a család házikedvence, Kerry ("K ügynök"), egy kacsacsőrű emlős titkosügynök játssza.

Az ő feladata az, hogy megállítsa Dr. Doofenshmirtz-et. A két szál a történet végén egybefolyik, aminek következtében Candace nem tudja lebuktatni a fiúkat

H2O Egy vízcsepp elég

A három sellő, akiknek a szerepébe kislányok ezrei képzelték bele magukat.
YouTube

A sorozat három 16 éves lányról szól, akik egy kicsit különböznek a többi tinilánytól, mert ők valójában sellők. De nem születésük óta azok, hanem azzá váltak, amikor a Mako-szigeti barlangba fürödtek, amikor besütött a hold fénye.

A holdnak központi szerepe van a sorozatban, hiszen a természet különleges erővel ruházza fel a lányokat, amit később aztán igyekeznek megtanulni. A különleges képességek mellett vigyázniuk kell, hiszen egy vízcseppel való érintkezés is elegendő, hogy sellővé váljanak.

SpongyaBob Kockanadrág

Bikinifenéken mindig történik valami
YouTube

Egy örök klasszikus rajzfilmsorozat, ami tizenhárom évadot élt meg, végkísérve a kétezres éveket. Spongyabob egy tengeri szivacs, aki a tenger mélyén lakik egy ananász házikóban a Kagyló Sétányon. Az ő szomszédja Tintás Tunyacsáp.

SpongyaBob legjobb barátja Patrik, aki egy szikla alatt lakik. Az ikonikus mesesorozatnak számító Spongyabob az egyetlen, amelyik bekerült a Nielsen Top 10-es népszerűségi listájába. A legendává vált mese a humoros és életszerű szituációinak köszönhetően a gyerekek és fiatalok körében is egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

Olyannyira, hogy volt egy időszak, amikor a fiatalok a Facebookon rendszeresen állították be az adatlapjukon a meséből vett Rozsdás rákollót munkahelyként.

Ed, Edd és Eddy

Ed, Edd és Eddy a három kamasz srác, akiket mindenki ismert a kétezres években.
YouTube

Az ikonikus mesék csúcsa, ami három serdülő srácon alapul, akik a külvárosi környékükön, a Hamvas Patakban élnek. A három szereplő közül a legkapzsibb Eddy, aki a legkülönfélébb ötletekkel áll elő, hogy a környék többi gyerekétől pénzt csaljon ki,hogy cukigumit vegyenek.

Érdekesség, hogy a srácok soha nem hagyják el a környéket és felnőttekkel sem találkozunk a hat évadot átívelő rajzfilmsorozatban. Szerintem kevesen mondhatják el magukról azt, hogy nem látták ezt a mesét, akik pedig tényleg nem látták, azok azt hiszem, egy másfajta gyerekkort éltek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra