Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szexista és erőszakos, de mégis a legjobb választási videó EVÖR

A dán parlament hivatalos YouTube-csatornáján jelent meg, azóta priváttá tették, nyilván a felháborodások miatt. Pedig óriási!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nyugat.hu

A másfél perces rajzfilmecske főszereplője Voteman (magyarul nagyjából: Voksember ), aki egyszer elkövette azt a végzetes hibát, hogy nem ment el szavazni az európai parlamenti választásokon.

Megtanult egy fájdalmas leckét: nem lehetett hatással a környezetvédelmi szabályozásra, a mezőgazdasági támogatásokra, a gyerekjátékokban feltűnő káros vegyi anyagokra, és a fahéj mennyiségére a kedvenc fahéjas süteményének tetején! Ez megrémítette, ezért innentől eldöntötte: életét annak szenteli, hogy mindenkit rávegyen a szavazásra

- szól a mese, és kapunk mellé néhány igazán tökösen elkészített képsort, amiken Voteman szó szerint beveri az embereket az urnák mellé.

Szóval mit teszel? SZAVAZOL!

Ez a végső üzenet, és szó se róla, őrülten hatásos. Annyira, hogy a dán parlament, aminek a YouTube-csatornájára kikerült ez a remekmű, már le is szedte azt, mert elkezdtek özönleni a kritikák annak szexista és erőszakos jellege miatt.

Ami egyébként várható volt, hiszen egy olyan fejlett országban, ahol készülhet megrendelésre egy ilyen laza videó, ott a polgárok is tudatosabban mennek szembe a primitív elhajlásokkal. Igaz, itt talán egy kicsit sikerült túllőni a célon, hiszen ez mégiscsak egy totálisan komolytalan rajzfilm, ezer ilyet láttunk már - még ha azok nem is a választásokat propagálták. Conchita Wurst óta tudjuk, hogy azért jó, ha az embernek jutott némi humorérzék .

De mindegy, mert időközben egy élelmes felhasználó újra feltöltötte a videót, ezért most mi is élvezhetjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés