Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Légpuskával lőtte állon magát egy gyerek Zalaegerszegen

Ez a légpuska fegyvernek minősült.

Vádat emeltek egy zalaegerszegi férfi ellen, miután 14 éves gyermeke – könnyebb sérülést szenvedve – véletlenül állon lőtte magát a férfi engedély nélkül tartott légpuskájával – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A 49 éves férfi engedély nélkül tartott egy 5,5 milliméter kaliberű, kínai gyártmányú, csőtorkolati energiaértéke miatt lőfegyvernek minősülő légpuskát, amellyel idén márciusban a ház udvarán célba lőtt a 14 éves gyermekével.

A férfi ezután bement a házba, de a fegyvert és a hozzá tartozó lövedékeket az udvaron hagyta, a gyerek pedig meg akarta tölteni a légpuskát, ami a gyakorlatlansága miatt a kezéből kiesett, a földre érkezve pedig elsült. A légpuska lövedéke a gyerek állának lágyrészét találta el, emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a gyerek apja ellen.

(Cimlapképünk csak illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra