Lehet barátkozni a 370 forintos euróval

Szerda délután 4 órakor már 3 forintnál is nagyobb gyengülésben volt a magyar valuta az euróval szemben. Belátható közelségbe került a történelmi mélypont.

Éjfélkor még 365 forint alatt volt az euró jegyzése, de szerda délután 4 órára már a 368 forintos szint alá gyengült a magyar fizetőeszköz. Legutóbb október 15-én és október 20-án volt lendületes lejtmenetben a forint, azonban akkor megállt a 366 forintos szintnél, míg szerdán már 368,15-ös szintre is süllyedt. Ez kevesebb mint 1,5 forintra van csak a 369,54-es történelmi mélyponttól, amelyet április legelején ért el az euró-forint jegyzése.

Különösebb külső oka nem látszik, hogy miért került gyengülő pályára a forint, az esés ugyan trendszerű, és hasonló íven van a lengyel zloty (napon belül 0,8 százalékos mínusz), valamint a cseh korona is (0,36 százalékos mínusz). A Raiffeisen Bank hét elején közölt elemzése szerint lassan megszokhatjuk a 370-es euró gondolatát.

Matolcsy György jegybankelnök Szél Bernadett országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva ismét hangsúlyozta, hogy az MNB-nek nincs árfolyamcélja, az egyetlen "horgonya az infláció". - írja a napi.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek