Egy gyönyörű és őszinte videó készült Szombathelyről

Így még nem látta a várost!

Olvasónk, Svertsits Márton olyan videót küldött nekünk Szombathelyről, amit a város hivatalos marketingje is megirigyelhet.

Komolya, minőségi anyag készült, ami túlmutat egy lelkes amatőr szárnypróbálgatásain, így érdemes komolyabban foglalkozni vele.

Nagyon őszinte alkotásról van szó: nem csak a "fancy" helyeket járja be, hanem azokat a lepukkant, rozsdásodó konstrukciókat is, amik ugyanúgy városunk részei, mint mondjuk a felújított Víztorony. Többször párhuzamot is von a "két világ" vizualitása közt.

A videó kétharmada alatt borsódzik a hátam. Érezni a város rezgését, a múlt nagyjainak szellemét, az itt élők lelkét, még akkor is, ha emberek nincsenek a felvételen. Két perc után is csak azért hagy alább a borzongás, mert úgy érzem, szívesen látnék több helyszínt még a videóban - és ezt építő kritikának szánom.

Látnám például még a Centrum Áruház épületét, az egykori zsinagógát, de talán még a leégett kaszinót is, és talán kissé hirtelen az az utolsó vágás is.

Mindent összevetve:

gyönyörű a nyers őszinteség és elfogadás, ahogy az alkotó a város felé fordul. Érzem, ahogy Szombathely körülölel és szívmelengető boldogság jár át: itt élünk!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video