Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy gyönyörű és őszinte videó készült Szombathelyről

Így még nem látta a várost!

Olvasónk, Svertsits Márton olyan videót küldött nekünk Szombathelyről, amit a város hivatalos marketingje is megirigyelhet.

Komolya, minőségi anyag készült, ami túlmutat egy lelkes amatőr szárnypróbálgatásain, így érdemes komolyabban foglalkozni vele.

Nagyon őszinte alkotásról van szó: nem csak a "fancy" helyeket járja be, hanem azokat a lepukkant, rozsdásodó konstrukciókat is, amik ugyanúgy városunk részei, mint mondjuk a felújított Víztorony. Többször párhuzamot is von a "két világ" vizualitása közt.

A videó kétharmada alatt borsódzik a hátam. Érezni a város rezgését, a múlt nagyjainak szellemét, az itt élők lelkét, még akkor is, ha emberek nincsenek a felvételen. Két perc után is csak azért hagy alább a borzongás, mert úgy érzem, szívesen látnék több helyszínt még a videóban - és ezt építő kritikának szánom.

Látnám például még a Centrum Áruház épületét, az egykori zsinagógát, de talán még a leégett kaszinót is, és talán kissé hirtelen az az utolsó vágás is.

Mindent összevetve:

gyönyörű a nyers őszinteség és elfogadás, ahogy az alkotó a város felé fordul. Érzem, ahogy Szombathely körülölel és szívmelengető boldogság jár át: itt élünk!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra