Lemondott Orbán egykori legnagyobb szövetségese

Elköszönt Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnöke.

Lemondott kormányfőhelyettesi posztjáról Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke. Erről saját maga számolt be egy kedd reggeli interjújában.

Döntése mögött elmondása szerint az a megfontolás áll, hogy ezzel több energiája jut majd felkészíteni pártját a jövő őszi parlamenti választásokra.

A bejelentés annyiban nem meglepő, hogy Kaczynski már tavaly októberben belebegtette lehetséges lemondását, a háború kitörése miatt azonban végül későbbre halasztotta annak bejelentését.

Kaczynski helyét a lengyel kormányban Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter foglalja el - adta hírül az MTI.

A Kaczyński vezette PiS egyébként korábban Orbán Viktor és kormányának egyik legszorosabb szövetségese volt, ám az ukrajnai háborúval kapcsolatban eltérő álláspontra kerültek (a lengyelek - a magyarokkal szemben - több fronton is határozottan kiálltak Ukrajna mellett, és elítélték az orosz agressziót), emiatt a most leköszönő politikus áprilisban kemény hangon kritizálta a magyar kormányfőt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek